Prisade talangen ett namn för LFC?

Filippa Angeldahl lämnar Hammarby – för spel i Linköpings FC? "Det är en bra spelare", säger LFC:s klubbdirektör Maria Hagström.

Foto: Henrik Montgomery/TT

fotboll2017-12-13 15:00

Nykomlingen Hammarby överraskade under den gångna säsongen – och lovande mittfältaren Filippa Angeldahl, 20, ledde laget på ett sådant sätt att hon på fotbollsgalan i Globen utsågs till allsvenskans mest värdefulla spelare.

Nu är det klart att hon lämnar Hammarby och det är ingen särskilt vågad gissning att Linköpings FC finns med bland aktuella klubbadresser. Mästarlaget har tidigare värvat ett flertal spelare i den kategorin och behöver förstärka sitt mittfält där både Claudia Neto och Irma Helin lämnat. Så sent som under förra säsongen värvades också Anna Oscarsson från Hammarby.

Maria Hagström vill dock överhuvudtaget inte säga något om en eventuell värvning.

– När någonting är klart så säger vi det, säger hon.

Det låter som en typisk LFC-värvning.

– Tycker du det?

Ja.

– Det är en bra spelare.

Filippa Angeldahl, som under de senaste åren varit bofast i de svenska ungdomslandslagen, säger till Hammarbys hemsida:

– Jag är otroligt stolt över vad vi har åstadkommit under mina två år i Bajen men nu är jag redo för en ny utmaning 2018.

LFC har 17 spelare klara till nästa säsong. Helt klart är att truppen kommer att bantas något och innehålla 20–21 spelare. Från den gångna säsongens trupp har ännu inte Johanna Rasmussen och Tove Almqvist skrivit på nya kontrakt.

Truppen just nu, målvakter: Hilda Carlén, Matilda Haglund.

Försvarare: Janni Arnth, Maja Kildemoes, Anna Oscarsson, Lisa Lantz, Elin Landström, Vilma Thörnqvist, Linn Bogren.

Mittfältare/anfallare: Emma Lennartsson, Kosovare Asllani, Frida Maanum, Emmaliina Tulkki, Nicoline Sörensen, Marija Banusic, Lina Hurtig, Alva Selerud.

Mer damfotboll:

Förra LFC-anfallaren Linda Sällström uppges vara på väg från Vittsjö till Eskilstuna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!