Populära ungdomscupen återuppstår

HBK cup är tillbaka efter ett års uppehåll.
HBK cup är tillbaka efter ett års uppehåll.

En av Linköpings mest klassiska ungdomscuper återuppstår. HBK cup avgörs i Wahlbeckshallen i november och december.

Fotboll 18 september 2019 18:51

Fotbollscupen, som startade redan 1981, är tillbaka efter ett års uppehåll. 2018 tvingades man ställa in.

– Vi var en ny styrelse som tog ett omtag med HBK och hade väldigt mycket att göra med både ekonomin, anläggningen och hela organisationen. Vi hade helt enkelt inte tid, dessutom saknade vi en sponsor. Nu går Botrygg in och tar större delen av hallkostnaderna i Wahlbeckshallen, det är vi väldigt tacksamma för, säger Ayar Shekha från HBK:s styrelse.

Turneringen, som riktar sig till pojk- och flicklag mellan 8-15 år, kommer att avgöras under flera helger i november och december. Anmälan öppnade i måndags och redan under onsdagseftermiddagen hade ungefär 30 lag anmält sig.

– Målet är 100 anmälda lag. Vi vill satsa lite extra på flicksidan och hoppas att många anmäler sig. Vi kommer att höra av oss en extra gång till de föreningar med flicklag så att det blir en bra fördelning i cupen, säger Ayar Shekha.

HBK cup har spelats sedan 1981 under flera olika namn. Första året kom hela 480 lag till start, men de senaste åren har det gått lite trögare.

– Framför allt var det 2017 som inte blev bra och vi hade inte samma rykte som tidigare. Men i grunden är turneringen populär och vi har redan fått en hel del förfrågningar från klubbar som undrar om det blir något i vinter. Vi hoppas så klart att så många lokala lag som möjligt vill vara med, säger Ayar Shekha.

Första helgen blir 15-16 november då flera pojkklasser avgörs.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa