Polisen om ÅFF: "Det finns ingen misstanke"

Polisen lägger ned utredningen mot Åtvidabergs FF – innan den ens kommit igång. "Det finns inget som tyder på matchfixning", säger kriminalinspektör Matts Anrén.

Åtvidabergs FF hade ett tungt 2019.

Åtvidabergs FF hade ett tungt 2019.

Foto: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN

Fotboll2020-06-01 14:00

Som Sporten berättade i förra veckan har det varit aktuellt med parallella utredningar efter anklagelserna om matchfixning mot ÅFF. Dels av Svenska fotbollförbundet och dels av polisen. Men i det sistnämnda fallet görs inget mer.

Polisen har tittat över om det finns någonting att gå på för att starta en utredning gällande mutbrott mot östgötaklubben. De har dock inte hittat någonting och därför startas inte heller någon utredning med misstankar mot föreningen. 

– Det finns inget som tyder på någon matchfixning överhuvudtaget och vi kommer inte inleda någon utredning, säger Matts Anrén, kriminalinspektör för idrottsrelaterad organiserad brottslighet hos polisen. 

Finns det något annat som ni kollar på gällande ÅFF?

– Nej, inte vi. Ingenting sådant alls. Vi kommer inte starta någonting i nuläget och det finns ingen misstanke från vår sida.

Efter uppgifterna om matchfixning kopplat till klubben startade Svenska fotbollförbundet med kort varsel en utredning som nu pågår. Johan Claesson, som bland annat arbetar med att motverka matchfixning, bekräftar att den ska vara klar under den här veckan.

– Ja, det blir klart då och då kommer vi först att kommunicera till föreningen, säger han utan att närmare vilja gå in på hur arbetet fortlöper och om det hittills kommit fram något konkret för att ta det vidare.

Förbundet har en dialog med polisen, men utredningarna görs och har gjorts oberoende av varandra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!