Pilot Wallerstedt i premiärhettan i Spanien

Spänningen stiger inför kvällens svenska EM-match och en som känner av premiärhettan på plats i spanska Sevilla är Linköpingssonen och den förre landslagsmannen Jonas Wallerstedt.

Jonas Wallerstedt är på plats i Sevilla, där svenska och spanska fans börjat att ladda för match.

Jonas Wallerstedt är på plats i Sevilla, där svenska och spanska fans börjat att ladda för match.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2021-06-14 18:59

– De säger här nere att det ska bli 34 grader vamt i kväll och det är förstås något som kan bli svettigt för svenskarna, men samtidigt är de så pass proffsiga att de vet hur man laddar bäst för sådana här förhållanden. Oavsett så blir det förstås en riktigt tuff match, men jag ser ändå att Sverige har viss skrällchans, säger 43-årige Wallerstedt.

Linköpingssonen, som spelat i IFK Norrköping, vunnit SM-guld med IFK Göteborg och gjort tre A-landskamper, har till viss del bidragit till EM-festen. Om än ute i marginalerna.

– Jo, jag jobbar ju numer som pilot och flög ner ett specialchartat plan till Sevilla med svenska journalister här i helgen. Och i morgon bitti flyger vi hem igen med dem, berättar Wallerstedt som är bosatt med sin familj i Sundsvall.

Han har också lyckats få biljett till kvällens EM-match mot Spanien – med viss hjälp av kompisen och EM-spelaren Mikael Lustig.

– Vi spelade tillsammans i Sundsvall och har hållit kontakten genom åren. Trodde det skulle vara svårt att få någon biljett, men Micke fixade det. En otroligt härlig kille på många sätt och en riktigt bra spelare, säger Jonas Wallerstedt.

Hur verkar EM-intresset i Spanien?

– Jodå, det är väldigt många som pratar om EM, främst då om det otäcka som hände Christian Eriksen i lördags. Men Spanien är ju också ett fotbollsland så intresset är stort över lag. Det kommer säkert att bli fart på det i kväll, även om jag har dålig koll på hur många åskådare som man får ta in på arenan.

Hur går det i kväll?
– Spanien är favorit, men Sverige har en hel del spelare med mästerskapsrutin och kan vi bara hålla emot i början så finns chansen att skrälla. Ska vi säga att vinstchansen är 25 procent för Sverige?, säger Wallerstedt som även flyger journalisterna till S.t Petersburg där Sveriges andra EM-match väntar på fredag. 

Kvällens matcharena 30 minuter före avspark.
Kvällens matcharena 30 minuter före avspark.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!