Owoeri säkrade kontraktet för ÅFF

John Owoeri spelade huvudrollen när Åtvidabergs FF säkrade det allsvenska kontraktet.

ÅFF:s John Owoeri jublar efter 1-2-målet.

ÅFF:s John Owoeri jublar efter 1-2-målet.

Foto: BJÖRN LINDGREN / TT

FOTBOLL2014-10-05 12:00

Formstarke Owoeri gjorde två av målen och ordnade dessutom en straff när ÅFF vann på Örjans Vall i Halmstad för första gången sedan 1975.

- Jag får tacka mina lagkompisar för det här, sa anfallaren efter 3-1 mot Halmstad.

Segern var ÅFF:s fjärde raka på bortaplan och säkrade definitivt det allsvenska kontraktet inför 2015.

- Nu är det hundra procent klart och det ger oss en bra plattform inför de tre sista matcherna. Vi vill mer än så här, vi vill klättra ytterligare i tabellen och utmana lagen ovanför oss, sa Swärdh som nu tycker att klubben nått målsättningen med att "etablera sig i allsvenskan".

ÅFF passerade, i och med segern, Kalmar FF i tabellen och är nu nia inför det stundande landslagsuppehållet.

Matchen mot Halmstad började annars illa då hemmalaget tog ledningen genom Marcus Antonsson efter 30 spelade minuter. ÅFF replikerade dock snabbt när John Owoeri fälldes och Ricardo Santos säkert slog in den efterföljande straffen i mål.

- Jag drömde i natt att jag skulle sätta en straff, sa Santos som nu gjort 13 mål i årets serie och därmed är trea i skytteligan.

Det var aldrig någon diskussion om att låta Kristian Bergström slå straffen, så att han kunde slå rekordet som allsvenskans äldste målskytt?

(skratt) - Nja, jag hade ju också ett rekord att tänka på. Nu har jag gjort 13 mål i en serie, det har jag aldrig gjort förut.

Anfallskompisen John Owoeri har även han fått fart på målskyttet under de senaste veckorna och målen mot Häcken följdes upp av två nya mot Halmstad.

- Jag fick bra passningar av Martin (Christsensen) vid båda målen och då är det bara att tacka och ta emot, sa Owoeri som nu gjort åtta mål i årets allsvenska.

Så var matchen LIVE:

ÅFF:s Pontus Nordenberg över HBK:s King Osei Gyan.
ÅFF:s Pontus Nordenberg över HBK:s King Osei Gyan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!