Östgötakillar till SM-semifinal

De östgötska fotbollsungdomarna fortsätter att ta för sig. Under söndagen blev östgötalaget (P98) semifinalklart i SM (Cup Byggnads).

FOTBOLL2015-01-11 19:45

– Härligt! Det här laget har en otrolig karaktär, sa östgötaledaren Tobias Siverholm efter avancemanget i Jönköping.

Östgötarna inledde slutspelsgruppen med att besegra Västergötland med 3–2. Favoriten Småland vann också över Västergötland, men "bara" med 2–1 vilket gjorde att oavgjort räckte för Östergötland i den avslutande och avgörande matchen mot Småland.

Och oavgjort blev det, 1–1.

– Vi läste deras spel bra och har otroligt taktiskt skolade spelare. En stor eloge till alla tränare ute i länet, sa Siverholm.

Småland tog ledningen med 1–0 i andra halvlek, men tio minuter före slutet nickskarvade Adin Bukva (IFK Norrköping) in en långboll till 1–1 och det resultatet stod sig sedan matchtiden ut.

Många var bra i Östergötlands lag, men målvakten Douglas Bjäresten, AFK Linköping, förtjänar dock extra beröm för sin insats. Målvaktstalangen har för övrigt bestämt sig för spel i Örebro SK kommande säsong och lämnar därmed Linköping.

Nu väntar alltså SM-semifinal för östgötarna och den kommer att spelas i slutet av januari/början av februari. Vilket motståndet blir avgörs genom lottning mot de andra slutspelsettorna.