Ont för Banusic – men inget är av

Det gör fortfarande ont – men här är positiva besked för Marija Banusic. "Det är ingen fraktur", säger LFC-tränaren Kim Björkegren.

Foto: Peter Jigerström

fotboll2017-05-09 10:37

Med fem mål toppar Marija Banusic allsvenska skytteligan. Men målet och segern mot Kristianstad (2–1) häromsistens blev dyrköpt. Efter bara fyra minuter spräckte hon nollan, men skadades i samma ögonblick och tvingades avbryta matchen.

Första prognosen talade om en kraftig stukning – och det gäller fortfarande.

– Vi har inte fått de sista rapporterna, men tror inte att det ska påverka rehabiliteringen. Vi vet så mycket som att det inte är någon fraktur. Det gör att vi är försiktigt positiva. Men Marija har väldigt ont och hoppade på kryckor i går, säger Kim Björkegren.

För allsvenska serieledaren väntar närmast bortamöte med Örebro på måndag. Det är mycket osäkert om Banusic finns med redan då. Det beror på när smärta och svullnad försvinner och om rehabilteringen därefter går som den ska.

– Om det tar en eller två veckor att komma tillbaka återstår att se, säger Björkegren.

Däremot talar allt för att en annan anfallare, Kristine Minde, ska vara tillbaka till på måndag. Norska landslagsspelaren missade senaste matchen helt på grund av en sträckning i baksidan av ena låret.

– Ingenting var trasigt där heller och det går åt rätt håll hela tiden. Kristine tror vi absolut ska kunna spela, säger Björkegren.

LFC har inlett med fyra vinster, men står nu inför en betydligt tuffare period med fler matcher och svårare motstånd. Under andra halvan av maj och början av juni väntar i tur och ordning Örebro (b), Rosengård (h), Göteborg (h), Djurgården (b, svenska cupen) och Piteå (b).

– VIktigt att vi har alla med. Samtidigt gäller att inte gå på för tidigt och riskera att det blir värre, säger Kim Björkegren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!