2–0 mot Gif Sundsvall var andra raka segern och IFK Norrköping klättrar uppåt.

Jordan Larsson gjorde 2–0 för IFK.

Fotboll2019-05-20 20:50

Anfallarna gav laget en fin start på Östgötaporten.

Christoffer Nyman hade varit nära med tre nickar. De smet tätt utanför och mitt på målvakten William Eskelinen.

I 25:e minuten var han först på nickpassningen från Kasper Larsen och styrde in sitt andra mål i år.

Fyra minuter senare spelade Nyman ut till Jordan Larsson som vek in från högerkanten och klippte till med vänsterfoten. Skottet touchade en gul back och ställde Eskelinen helt. 2–0 var Jordans sjätte mål i år.

Under första halvan bytte lagen chanser med varandra. Linus Hallenius för Giffarna och Christoffer Nyman för IFK hade läge i var annat anfall och det var fina chanser.

Spelmässigt var det jämt. Förre Sylviaspelaren Maic Sema öppnade upp mycket före Hallenius.

Det var chansrikt och våryster anfallsfotboll framför sjungande Curva Nordahl.

Isländske mittfältaren Gudmundur Thórarinsson var inte återställd efter skadan i baklåret som han ådrog sig i slutet av bortamatchen mot Örebro förra veckan.

I stället startade Kalle Holmberg på mitten. Med Simon Skrabb, Jordan Larsson och Christoffer Nyman kan man att IFK hade fyra forwards i startelvan.

Andra halvleken inleddes mer avvaktande, utan de stora målchanserna.

Jordan Larsson sprang sig fri i 64:e minuten, men la bollen utanför bortre stolpen.

Fortsättningen blev mindre intensiv. Hemmalaget hade god kontroll över matchen. Nyman kostade på sig att dra Gif-målvakten och lägga bollen i burgaveln ur snäv vinkel.

Så mycket mer hände inte under kvällen när IFK tog tredje segern.

Förra veckan gjorde Alexander Fransson sin 100:e match.

Under pausen hyllades de IFK-spelare som uppnått 200 matcher. 18 spelare har nått den gränsen. Flera av de storspelarna klev in på det nyvattnade konstgräset och fick ta emot publikens hyllningar och det nya priset av ordförande Peter Hunt.

Det här var sista vårmatchen på Östgötaporten. Närmast väntar två bortamatcher mot Hammarby och Eskilstuna. Nästa hemma är mot Sirius 30 juni.