Nye marknadschefen är "galet inspirerad"

Mikael Larsson byter lag. Och stad. "Jag är galet inspirerad inför den här uppgiften", säger Linköping Citys nye marknadschef.

Mikael Larsson är ny marknadschef i Linköping City.

Mikael Larsson är ny marknadschef i Linköping City.

Foto: Claes Nilsson

Fotboll2019-10-18 17:00

Sporten avslöjade nyheten redan i början på veckan, nu är det alltså officiellt. Mikael Larsson, som lämnade Motala AIF tidigare i höstas efter 13 år i olika roller, ska hädanefter jobba för Linköping City. 

– Maif är en fantastisk klubb på alla sätt, men jag behövde något nytt nu. Ända sedan jag kom i kontakt med klubben första gången har jag känt att de haft något speciellt. Drivet som finns i den här föreningen är verkligen speciellt, säger Mikael Larsson.

Linköpings Citys ordförande Tuncay Yuksel sitter bredvid och säger:

– Vi har sökt efter rätt person i två års tid och är övertygade om att Micke blir perfekt för jobbet. Med den fotbollskunskap  och de kontakter han har kommer han bli en stor tillgång för oss. 

De första kontakterna mellan parterna togs redan i början på året och har nu lett fram till att Mikael Larsson anställts på heltid. Han har redan dragit igång arbetet med att locka så många som möjligt till de två avslutande hemmamatcherna.

– Linköping är värda ett riktigt bra herrfotbollslag. I City finns något som jag tror gör att klubben kommer att lyckas nå elitnivå, gör vi det så måste Linköping vara Sveriges bästa idrottsstad, säger Mikael Larsson.

Vilken blir din viktigaste uppgift?

– Jag ska försöka få fler att förstå vilken fantastisk förening det här är. Det ska vara lönsamt för företag att vara med City, det ska vara mer än bara sponsring.

Sonen Adam tillhör City och har även spelat för samarbetsklubben AFK Linköping under säsongen. Enligt vad sporten erfar pågår samtal om en förlängning av kontraktet.

– Det har egentligen ingenting med mig att göra. Han får klara ut sin karriär på bästa sätt ändå, säger Mikael Larsson.

City har gått som tåget under senare delen av säsongen och har sensationellt nog chans på en kvalplats till superettan när tre omgångar återstår. Närmast väntar hemmamöte med mittenlaget Karlslund, en match som precis som vanligt sänds på corren.se. Avspark sker på lördag kl 16.

Ingen risk för underskattning?

– En av mina styrkor är att inte låta vare sig mig eller laget drabbas av någon underskattning. Det kommer inte att hända under den här viktiga delen av säsongen, säger Linköping Citys manager Khalid Neshati.

City har en del småskador att handskas med och det lär tas sena beslut om Adam Larsson, Yasuoka Takuto, Leonardo Augusto Cunha De Lima och Fredrik Alms medverkan.

Adam Larsson är tveksam till start mot Karlslund.
Adam Larsson är tveksam till start mot Karlslund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!