Ny mittbacksskada i City: "Han är tveksam"

Almir dos Santos knäskada verkar inte vara så allvarlig som först befarades. Men Linköping City har ändå lite av en mittbackskris för tillfället.

Almir dos Santos är knäskadad i Linköping City.

Almir dos Santos är knäskadad i Linköping City.

Foto: Per Bergsten

Fotboll2019-09-03 15:15

– Vi har inga tydliga svar just nu, men Almir kommer att behöva rehab, säger Citys tränare och sportchef Khalid Neshati.

Det var i helgens division 1-match mot Karlstad som dos Santos landade illa och bars ut på bår från arenan. Några dagar efter händelsen är knäet fortfarande svullet, men mittbacken har inte behövt uppsöka sjukhus.

– Vi befarade först att det skulle vara riktigt illa, men det verkar inte vara så jätteallvarligt. Vi får se hur det utvecklar sig  i veckan, men det är klart att han är mycket tveksam till helgens match mot Umeå, säger Khalid Neshati.

Linköping City tog en välbehövlig trepoängare senast, men i och med dos Santos skada blev problemen kring mittbackspositionen ännu jobbigare. Pontus Rödin är såld till AFC Eskilstuna och Patrik Johansson är långtidsskadad.

– Dessutom är Lawson Sabah avstängd efter tre gula kort, jag hade velat ha honom som mittback. I dagsläget finns bara Staffan (Hedbäck) tillgänglig eftersom Jacob Andersson är sjuk, säger Khalid Neshati.

Närmast väntar hemmamatch mot serietvåan Umeå FC innan serieledaren Akropolis står för motståndet om knappt två veckor.

– Segern senast var mycket viktig för killarna, skönt att vi kunde vinna en riktig krigarmatch. Det är ett måste för vår trovärdighet att vi är med och slåss om platserna strax bakom den absoluta toppen, säger Khalid Neshati.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!