Mitt i tårarna – Selerud hyllade LFC: "Otroligt mycket"

Alva Selerud lämnar LFC och återvänder till Roma. Efter matchen var det kramkalas och avtacking av Selerud, men också en hel del tårar.

Alva Selerud i sin sista match mot LFC.

Alva Selerud i sin sista match mot LFC.

Foto: Erik Winell

Fotboll2024-06-30 20:00

– Mycket känslor just nu. Vi är både otroligt glada och tacksamma men också ledsna, säger en rörd Alva Selerud.

Selerud har efter söndagens match spelat 100 matcher för klubben i hjärtat, LFC. Det firades med seger, tacktal och ösregn.

Trots den mycket speciella stunden så har Seleruds fokus legat på fotbollen och prestationen, inte på att detta skulle bli hennes sista match i den blåa tröjan. 

– Jag har försökt lägga fokuset på fotbollsmatchen men sista fem minuterna kom det ikapp och när slutsignalen gick, och man fick alla kramar, då kom tårarna. 

undefined
Alva Selerud i kamp med Växjös Dessislava Dupuy. Matchen slutade med LFC-seger med 2-1.

Efter matchen samlades spelarna i en ring, i mitten stod en rörd Alva Selerud och blev avtackad av både spelare och ledare. 

– Mycket fina ord och snälla saker framförallt och mycket tårar. 

Selerud har haft flera sejourer i Linköping men nu är hennes tid över, för den här gången. Under sju år har Selerud tillhört LFC till och från, och hon kom redan i väldigt ung ålder. 

– Det är otroligt mycket. Linköping har utvecklat mig som spelare sen jag var 16 år och kom hit, tills nu när jag är 24 år, så det finns otroligt mycket att säga. Alla spelare man har träffat, hur man har utvecklats på och utanför plan. Loben, alla i laget och runt om. Jag tar med mig otroligt mycket nu.

Selerud torkar av tårarna, med en redan dyngsur LFC-tröja. Återstår att se vad som blir hennes nästa klubbtröja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!