Mira Fjellströms mål räckte inte för Linköping mot Växjö DFF

Linköping förlorade på bortaplan i Svenska spel F19 höstserie A dam i fotboll mot Växjö DFF, med 1-3 (1-3).

Växjö DFF vann mot Linköping

Fotboll2024-09-29 17:28

- Vi har en match med två olika ansikten. Första halvlek var mindre bra och andra halvlek riktigt bra, kommenterade Linköpings tränare Robin Pettersson.

Matchen förblev jämn målmässigt till Växjö DFF tog ledningen i 24:e minuten, genom Juni Einarsson.

Växjö DFF gjorde 2-0 i 27:e minuten, genom Smilla Sjöstrand.

Linköping reducerade till 2-1 bara tre minuter senare genom Mira Fjellström.

Fem minuter senare var det Astrid Persson som såg till att Växjö DFF ökade ledningen till 3-1. I andra halvlek fick inget av lagen in något mål, och matchen slutade med seger för Växjö DFF med 3-1.

Växjö DFF har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 8-5 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Linköping har en vinst och fyra förluster och 5-15 i målskillnad.

Växjö DFF:s nya tabellposition är tredje plats, medan Linköping är på tionde och sista plats. Ett fint lyft i tabellen för Växjö DFF som så sent som den 31 augusti låg på åttonde plats.

Nästa motstånd för Linköping är Jitex BK. Lagen möts söndag 6 oktober 15.00 på Bilbörsen Arena.