Mållöst för IFK i genrepet

IFK Norrköping klarade 0-0 i genrepet på Friends Arena.

Foto:

FOTBOLL2015-03-28 18:25

- Jag är ändå nöjd med att vi har ett eget spel, sa managern Janne Andersson.

Trots att man saknade tolv spelare på grund av skador och landskamper gjorde laget mestadels en stabil insats mot AIK.

Under matchens gång haltade även en efter en ut.

Christopher Telo, Arnor Traustason och Alhaji Kamara byttes ut. Ingen ska dock var allvarligt skadad men sällade sig ändå till de tolv som saknades redan före matchen.

- Det stör mig så in i helvete, men det är inget man kan göra något åt. Det är bara att jobba med de som kan spela, sa Janne Andersson som ändå inte räknar bort någon till nästa veckas premiär.

Efter en relativt jämn första halvlek tände matchen till efter pausen. Då skapade båda lagen en del lägen för att ta ledningen. Men det blev ingen utdelning åt något håll.

AIK hade de bästa chanserna genom Fredrik Brustad vars första skott räddades bra av David Mitov Nilsson som var bra i IFK-målet. Andra gången sköt Brustad utanför.

- Det kändes jäkligt bra, jag var tillbaka i mitt spel igen. Konkurrensen med Marcus (Sahlman) känns sund. Det gör att man vill vinna varje träning. Man höjer sig, sa målvakten David Mitov Nilsson som var bra.

I IFK var även mittbackarna Andreas Johansson och David Boo Wiklander stabila. Tesfaldet Tekie fick chansen som innermittfältare och 17-åringen gjorde också en stark insats.

Om en vecka är det allsvensk premiär mot Örebro. (NT)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!