Maif fortsätter vinna hemma: Drömmål av Hennig

Skadorna hopar sig för Motala AIF. Men laget har många alternativ och inget hindrar Maif från att vinna hemma i norrettan. Tredje raka nu.

Motala AIF:s Alem Nezirevic var aktiv framåt och anförde sitt lag i offensiven. Den 18-årige backen gjorde många saker bra mot Team TG.

Motala AIF:s Alem Nezirevic var aktiv framåt och anförde sitt lag i offensiven. Den 18-årige backen gjorde många saker bra mot Team TG.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2022-05-07 16:28

Jumbon Team TG från Umeå stod för motståndet tidigt på lördagen och det var en farlig match med risk för underskattning. Extra oro blev det på uppvärmningen när målkungen Alexandar Mutic efter test konstaterade att han inte kunde spela, skadad.

Men Maif har en bra bänk och nu var det Daniel Norrby som klev in från start. Med i startelvan var även Alem Nezirevic, och Adam Bark som var tillbaka efter skadefrånvaro.

Det räckte gott till seger efter att Bark gjort 1-0 i första halvlek och vänsterbacken Anton Pellettieri Hennig smällt upp 2-0 i nättaket efter paus. Ett mål ur den högre skolan. Det blev till slut 2-1 (1-0) mot ett Team TG som inte var så svagt. Efter reduceringen i slutminuterna blev det en nervös avslutning för Motalapubliken. Men Maif redde ut det.

Till sina tre raka fall borta kan Maif nu trots allt lägga tre raka hemmasegrar.

Men tränaren Martin Axén var ändå inte särskilt nöjd efteråt.

– Skönt att vi vinner, men TG gör det bra. De får matchen dit de ville, vilket gör att vi gör en dålig match. Det blev en matchbild som inte gynnade oss, menade Axén.

Alexandar Mutic har en vadskada som man inte vet arten av.

– Det är lite för mycket skador. Jag gillar ju kontinuitet och det har vi i försvaret, men offensivt klickar det inte i riktigt, sade Martin Axén efter segern.

Maif spelar nu vidare i Stockholm på Hammarby IP på lördag, bortamatch mot farmarlaget Hammarby Talangförening. Kanske är det dags att börja vinna även borta då.

Målen: 1-0 (38) Adam Bark, 2-0 (56) Anton Pellettieri Hennig, 2-1 (86) Rasmus Engström.

Publik: 243.

Maifs lag: David Ahlberg - Lukas Eek, Eric Forsberg, Albin Ödberg, Anton Pellettieri Hennig - Liridon Silka, Simon Karlsson, Patric Åslund - Adam Bark (ut 86), Daniel Norrby (ut 56), Alem Nezirevic (ut 67). Inbytta: Hugo Rödlund (56), Prince Isaac Kouamé (67), Elmer Civgin (86).

Maifs Simon Karlsson gjorde som vanligt en stabil arbetsinsats på mittfältet.
Maifs Simon Karlsson gjorde som vanligt en stabil arbetsinsats på mittfältet.
Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!