Maif fortsätter ösa in mål på försäsongen

Motala AIF fortsätter visa målglädje på försäsongen. Ytterligare en odiskutabel seger togs på söndagen.

MÅLSKYTTAR. Jonathan Hellqvist, Adam Larsson, Johannes Ehn och Adam Egnell var Maifs målskyttar i söndagens 4–1-seger mot division 2-kollegan Örebro Syrianska.

FOTBOLL2018-02-18 16:20

Division 2-kollegan Örebro Syrianska, som helgen före besegrat division 1-laget Sollentuna med 2–1, besegrades nu med 4–1 (1–1) på Idrottsparken.

– Vi börjar sådär, vi är inte riktigt där i pressen. Men vi blir bättre och bättre och efter deras utvisning har vi bollen hela tiden. Då har vi flera bra lägen tack vare bra tålamod, kommenterar Maifs mittfältare Adam Egnell.

Maif startade sömnigt och kom också snart i underläge med 0–1. Men när Örebro Syrianska fick en spelare utvisad och Adam Larsson kvitterade på straff var det hemmalagets match. Nytt för i år är att i officiella träningsmatcher får inte en ersättare sättas in, så som det var tidigare. Det blev spel elva mot tio för Maif.

I andra halvlek var det totalt spelövertag för ett skickligt och tempodrivande Maiflag. Det kunde blivit mer än 4–1.

Men nu har Maif i alla fall gjort tolv mål på de tre inledande segrarna mot Yxhult, AFK Linköping och Örebro Syrianska. Det är en bra start.

– It´s a fantastic game, and good job, sade nye tränaren Vladan Ladan till spelarna i omklädningsrummet som var segerrusigt.

Ladan var dock inte helt nöjd med första halvlek där han tyckte att laget var ett steg efter i defensiven.

– Vi vill ju vinna varje halvlek och vi har vunnit fem av sex halvlekar hittills. Det är en för lite, säger tränaren.

På skadelistan just nu är David Lantz, ett knä, och Valon Silka, en ljumske. Men Silka ska vara på väg tillbaka nu och ska börja träna fullt på måndagen. Elmer Civgin och Ibrahim Koroma, som varit skadade, hade speltid båda två mot Örebro Syrianska.

Maif spelar närmast hemma mot Sylvia tisdagen den 27 februari.

Målen: 0–1 Rabi Morad, 1–1 Adam Larsson, straff, 2–1 Jonathan Hellqvist, hörna, 3–1 Adam Egnell, 4–1 Johannes Ehn.