Maif föll igen: "De utnyttjar våra misstag"

Det blev återigen en tung förlust för Motala AIF i norrettan på måndagen. Haninge vann klart med 3–0 (1–0) på Torvalla IP, men utan att imponera.

Prince Isaac Kouamé, Elfsborgslånet, fick chansen från start i bortamatchen mot Haninge på måndagen. Spelaren visade lite, men var inte effektiv. I andra halvlek blev han utbytt. Haninge vann med 3-0.

Fotboll2022-04-18 18:45

Det var snarare Maifs oförmåga, slarv bakåt och trubbighet framåt, som ledde fram till Haninges seger.

Det var blekt över lag, frånsett en godkänd första halvlek.

– Det var inte mycket att snacka om i slutändan. Haninge var hetare och utnyttjar våra misstag. Vi har tre bolltapp som vi blir straffade på, kommenterar Maiftränaren Martin Axén.

Maif försökte lira boll på borta-konstgräset, men ställde till det för sig och det blev Haninge som kunde ta vara på en sorts kontringar. Samtidigt fick inte Maif till spelvändningar.

– Vi är lite för naiva. Det finns ju en motståndare också och ibland måste man spela lite enkelt om man märker att spelet inte fungerar som det var tänkt, säger tränaren.

Vänsterbacken Anton Pellettieri Hennig blev trampad på sin tidigare brutna tå, men det var ingen fara. Bytet en säkerhetsåtgärd.

Maif har nu tre raka förluster om vi räknar in cupen och spelar närmast hemma i serien mot Sollentuna på söndag.

– Det är bara att glömma den här matchen och ta nya tag. Vi har ingen tid att älta förluster, menar Martin Axén.

Målen: 1–0 (18) Rickson Mansiamin, 2–0 (55) Brian Span, 3–0 (89) Maill Lundgren.

Publik: Cirka 154.

Maifs lag: David Ahlberg - Elmer Civgin (ut 63), Eric Forsberg, Albin Ödberg, Anton Pellettieri Hennig (ut 75) - Liridon Silka, Adam Bark, Simon Karlsson (ut 63) - Prince Isaac Kouamé (ut 63), Lukas Eek, Alexandar Mutic. Inbytta: Hugo Rödlund (63), Daniel Norrby (63), Patric Åslund (63), Alem Nezirevic (75).

Albin Ödberg var i en del offensiva framstötar från sin mittbacksposition.
Karta: Torvalla IP