LISTA: Här är fem tonåringar att hålla koll på i Ettan

Premiär av Ettan på söndag för Sylvia, City och Maif. Här är ett antal unga talanger i de lokala lagen att hålla koll på.

Adam Bark och Ahmed Qasem är två spännande, unga spelare att hålla koll på.

Adam Bark och Ahmed Qasem är två spännande, unga spelare att hålla koll på.

Foto: Arkivbilder

Fotboll2020-06-13 14:30

Vi har undersökt trupperna och hittat fem heta tonåringar om spås en lysande framtid.

Vi livesänder alla matcher med FC Linköping City, IF Sylvia och Motala AIF under säsongen med start nu på söndag. Här är ett antal vassa framtidsnamn i det östgötska klubbarna som man gör bäst i att följa för att inte missa ett enda steg i deras utveckling. 

Ahmed Qasem, 16 år  Motala AIF 

– 16 år unge Qasem är kanske den mest spännande talangen i hela ettan. Snabb och vass anfallare som sysselsätter en hel backlinje med sin löpvilja. Fyra mål i division 2 i fjol och ytterligare ett i kvalet till ettan. Kan han slipa på effektiviteten något så lär den siffran bli högre i år.  Ska bli mycket intressant att se hans utveckling i år. Är det till och med ett måste att han hittar nästa nivå för att Maif ska hänga kvar? 

Hadar Sundberg, 19 år, IF Sylvia

– En spelare som har lite av varje. Visade flera gånger under fjolårssäsongen i Ettan med Sylvia att han är att räkna med. En spelare som sliter hårt och är pålitlig trots sin ringa ålder. Går lite under radarn.

Dieu Le Veut Ntumbudi, 18 år FC Linköping City

– Det blev bara fem inhopp för ”Gelle” i Citys tuffa konkurrens om anfallspositionerna under fjolåret. Merparten av tiden spenderades istället i AFK Linköping i tvåan där det blev sex mål för 18-åringen. Vi följer med spänd förväntan utvecklingen hos Ntumbudi som lär få utrymme att stå för sitt första mål i ettan den här säsongen. 

William Wiktander, 17 år AFK Linköping/ FC Linköping City

– Som utgångspunkt är det troligt att Wiktander får majoriteten av sin speltid i AFK Linköping. Men det är en spännande talang som har förutsättningar att gå samma väg som Pontus Rödin som via AFK och City hamnade i allsvenska AFC Eskilstuna i fjol. Wiktander har redan bockat av första målet i ettan. Jodå - i fjol - i samband med sin första bolltouch. 

Adam Bark, 19 år, Motala AIF

– 19-årige Bark fick något oväntat inte vara kvar i Örebro SK. Valet föll på Maif för Rynningeprodukten som har meriter från både U17 och U19-landslaget. Kommer garanterat få en nyckelroll i Christer Perssons lagbygge. Mycket intressant att följa hur han axlar den rollen. Hyperviktig för Maif. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!