Hjulsbros glädjebesked – får direktplats till tvåan

Måndagen blev en glädjens dag i Hjulsbro IK – och för all del, även i Mjölby AI.

Hjulsbros spelare och ledare firar på måndagsträningen efter beskedet om att laget får en direktplats upp i division 2.

Hjulsbros spelare och ledare firar på måndagsträningen efter beskedet om att laget får en direktplats upp i division 2.

Foto: Privat

Fotboll2024-10-08 09:08

När seriespelet i division 3 avslutades i helgen kunde annars Sleipner från Norrköping fira seriesegern efter en avslutande, nödvändig poäng mot Linghem (2-2). Men – Sleipner har nu, för andra året i rad, tackat nej till att avancera upp i division 2 och därmed går direktplatsen till Hjulsbro IK, tvåan i tabellen. 

– Vi fick det bekräftat i dag. Riktigt nice och en grym present för tjejerna, säger Hjulsbros sportchef Lars-Göran Bäckwall.

Hjulsbros spelare fick reda på nyheten under måndagsträningen och då blev det klackarna i taket med guldhattarna på. Förstås.

– Nu siktar vi på att behålla truppen och gå all in för tvåan. Sedan måste vi ödmjukt erkänna att vi måste förbättra allt någon nivå till. Vi inspireras naturligtvis av Wretas fina debutsäsong, säger L-G Bäckwall, som haft sin målmässigt bästa spelare i Ea Wessén under säsongen (17 mål).

undefined
Hjulsbros firande lag.

Sleipners nej innebär också att Hjulsbros kvalplats till tvåan tas av tabelltrean Mjölby AI. En välkommen höstpresent för MAI, som gjort det starkt som nykomling i serien. Kvalet avgörs i enkelserie med fyra lag, där de övriga lagen är FC Vetlanda, Lindö och Westbo United. MAI börjar hemma på lördag mot Westbo United, och det är bara segraren i kvalserien som går upp.

– Det här känns ju som en bonus efter att vi kommit trea i serien och nu får vi förlänga säsongen med ett spännande kval. Jag tycker att vi har gjort en riktigt bra säsong och uppfyllt vår målsättning med råge, vi var ändå nykomlingar, säger MAI-tränaren Magnus Andersson.

– Lagen vi möter har vi ingens om helst koll på så vi får förutsättningslöst gå in och spela vårt spel och lita på att det kommer att räcka långt, fortsätter MAI-tränaren. 

Sleipner "nej tack" till att avancera upp i tvåan bekräftas också av Adam Åström på Östergötlands Fotbollförbund.

"Det är korrekt. IK Sleipner har avsagt sig sin plats, vilket innebär att Hjulsbro IK tackat ja till direktplatsen och Mjölby AI kommer att spela kval", skriver Åström ett mejl till Sporten. 

Sleipner riskerar nu tvångsdegradering till division 4 efter att ha tackat nej till uppflyttning.

"Om de ej inkommer med någon form av skrivelse där de åberopar särskilda skäl så flyttas de ned till division 4. Om de inkommer med en sådan så landar det hos TUK (Tävlingsutvecklingskommitén) för beslut", skriver Adam Åström. 

undefined
Esmeralda Widlöf och MAI har haft en riktigt lyckad säsong som nykomling och får nu chansen att kvala upp till tvåan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!