Linköpings sköna läge i guldracet – inför tuffa hösten

Avgörandets stund närmar sig – och Linköping FC har skönt slagläge i allsvenska guldracet. "Det blir en tuff höst. Men kul", säger Andrée Jeglertz, tränaren.

Andrée Jeglertz luftar strupen i segermatchen mot Eskilstuna. I förgrunden: Alva Selerud.

Andrée Jeglertz luftar strupen i segermatchen mot Eskilstuna. I förgrunden: Alva Selerud.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Fotboll2022-09-12 17:30

Efter fyra mål av danska succén Amalie Vangsgaard blev 1–2 till 5–2 i söndagens hemmamöte med Eskilstuna, vilket innebär att det nu bara två poäng till serieledning. Så här ser det i tabelltoppen: Rosengård 45, LFC 43, Kristianstad 42, Häcken 38 och Hammarby 37. 

Alla inblandade lag jagar förstås guldet – men nästan lika viktigt blir att komma topp tre och ta en plats till Champions league.

LFC, som ännu inte vunnit mot fyra av fem toppkonkurrenter, har nu ett antal tuffa matcher på rad: hemma mot ovannämnda Kristianstad och Häcken, men också borta mot hemmastarka Vittsjö, Hammarby och Piteå. Totalt sju matcher återstår före serieslut tidigt i november.

– Det blir en tuff höst, med många matcher mot starkt motstånd. Men kul. Alla matcher kommer att se ut så här med mycket på spel och med mycket dueller, säger Andrée Jeglertz.

Närmast väntar match på naturgräs i skånska Vittsjö, där LFC av tradition haft svårt. Klart är att Emma Lennartsson är avstängd efter varningen senast, vilket högst troligt innebär att Saori Takarada tar platsen i försvaret och Heidi Ellingsen får ta klivet in på mittfältet.

Positivt för LFC: nu är i stort sett samtliga transferfönster stängda vilket innebär att inte någon spelare kan lämna i höst. Intresse har funnits, men inget som gått så långt som till konkreta förhandlingar.

– Vi har också varit tydliga att vi inte vill släppa någon spelare med tanke på läget vi har, säger ordföranden Paul Lindvall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!