Linköping tog kommandot från start mot Eskilstuna United

Linköping hade greppet från start i matchen i F17 SM södra Svealand dam i fotboll mot Eskilstuna United på lördagen.

Linköpings FC vann mot Eskilstuna United

Fotboll2024-10-12 14:10

Lagets halvtidsledning utökades i andra halvlek till seger 5-1 (1-0) hemma på Bilbörsen Arena.

Segern var Linköpings fjärde på de senaste fem matcherna.

Linköping startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Hilma Jaensson slog till, redan i tolfte minuten. Direkt efter pausen ökade Johanna Persson Linköpings ledning.

I 54:e minuten slog Siri Chevalier till, och reducerade åt Eskilstuna United. Men mer än så orkade Eskilstuna United inte med.

Linköpings Lovisa Falkenteg gjorde 3-1 i 66:e minuten.

I den 72:a minuten ökade Sofia Nordmark ledningen.

Linköping ökade ledningen på nytt, till 5-1, bara sex minuter senare genom Alma Fransson.

Resultaten i sista omgången betyder att Linköping slutar på tredje plats i tabellen, och Eskilstuna United på åttonde plats.