Linköping BK Kenty toppar tabellen efter seger

Linköping BK Kenty är ny serieledare i division 5 Östergötland mellersta herr i fotboll efter hemmaseger med 6-1 (2-0) mot Malmen.

BK Kenty vann mot Malmens FF

BK Kenty vann mot Malmens FF

Foto: Montage

Fotboll2022-06-14 22:10

Linköping BK Kenty leder serien två poäng före LiU som dock har en match mindre spelad. Malmen ligger på elfte plats i tabellen.

- Målet inför matchen var att hålla ett högt bolltempo för då visste vi att Malmen skulle få problem. Vi lyckades med det är ganska bra, men vi var inte riktigt direkta i spelet i sista tredjedelen. Vi ledde dock med 2-0 i halvtid. Vi skapade inte jättemycket målchanser, trots att bollinnehavet var minst 80-20. Vi fortsatte att hålla tempo i andra halvlek och då rullade målen in med jämna mellanrum. Siffrorna speglar matchen ganska väl, tyckte Linköping BK Kentys tränare Joakim Kågemyr, efter matchen.

Det blev ett riktigt målfyrverkeri för Linköping BK Kentys Alexander Niaifar, som stod för hela fyra mål i matchen.

Övriga mål för hemmalaget gjordes av Jahja Ahmadi och David Eriksson, enda målskytt för Malmen blev Anton Ivarsson Ekman.

Det var Linköping BK Kentys elfte match, och laget är fortfarande obesegrat den här säsongen efter sju vinster och fyra oavgjorda matcher.

Linköping BK Kenty har tre segrar och två oavgjorda på de senaste fem matcherna, medan Malmen har fem förluster.

Onsdag 22 juni möter Linköping BK Kenty Kimstad borta 19.30 och Malmen möter Vånga hemma 19.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!