"Ligger betydligt längre fram nu"

Linköping City rivstartar säsongen mot allsvenskt motstånd – och med flera tänkta nyförvärv i laget.

Patrik Johansson tränar med City igen.

Patrik Johansson tränar med City igen.

Foto: Claes Nilsson

Fotboll2020-01-18 10:00

– Äntligen match igen. Det är så det känns. Tanken är att vi ska ge många speltid, säger Citytränaren Jonathan Johansson inför lördagens träningsmöte med Örebro SK.

Som Sporten berättat tidigare är brasilianska mittfältarna  Romeu de Resende och Neverton och liberianske anfallaren Abu Kamara nära kontrakt med division 1-klubben och alla finns med mot Örebro. Det gäller även klara nytillskotten Henrik Millbert (från Frej), Jonathan Larsson (Öster) och Theo Forsman (Motala AIF).

– Jämför du med samma tid förra året så ligger vi betydligt längre fram. Då var det betydligt mer som var oklart så här dags, säger Johansson, som också kan glädjas över att långtidsskadade veteranen Patrik Johansson sakta men säkert närmar sig speldugligt skick.

– Till i sommar ska han vara hundra procent igen. Om inte redan innan, säger tränaren.

Linköping Citys manager Khalid Neshati får vänta på sin dom från Riksidrottsnämnden. 6 februari kommer ett definitivt beslut. 

Under torsdagskvällen var samtliga parter i målet kallade till samtal med nämndens ledamöter. Khalid Neshati anmäldes av domaren efter matchen mot Sylvia i oktober och dömdes till ett års avstängning. Neshati överklagade, och nu är det upp till idrottens högsta instans att fatta beslut.

– Nu är alla parter hörda och Riksidrottsnämnden får vända på varje sten och behandla all den information de fått. Jag har full respekt för att det tar lite tid, det är bara att gilla läget, säger Neshatis ombud Roger Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!