LFC:s sköna målfest mot topplaget

Var det inte det ena så var det det andra. Eller tredje. Efter ett trist 2015 ska Fridolina Rolfö ha ett roligare 2016.

Foto: Peter Jigerström

Fotboll2016-02-13 16:02

– Jag är så sugen på att visa vad jag kan och verkligen vara med och tillföra något till laget. Förra året var det så struligt med det mesta, sa LFC-forwarden till Corren.

Ja, ingen kan säga annat än att det här har börjat betydligt bättre.

Inga skador, en plats i landslaget – och på lördagen fyra mål i 8–3-matchen (!) mot Eskilstuna.

Självförtroendehöjare för LFC, pinsamt för Eskilstuna.

– Märklig match. Jag menar, 8–3. . . det är ju som om det skulle vara ishockey eller innebandy. Det är inte ofta man får vara med om sådana siffror, sa Fridolina Rolfö.

Vad ska man dra för växlar av det?

– Nja, det visar att det ser bra ut och att vi ligger i framkant.

Mer offensivt

På 180 allsvenska minuter (plus tillägg) mot skrälltvåan i fjol gjorde inte LFC ett enda mål. Nu tog det bara fem minuter att spräcka nollan – och göra åtta i en och samma match. Vänsterfotade Fridolina Rolfö satte 1–0 med ett vinkelskott och hittade sedan rätt vid ytterligare tre tillfällen. Övriga i offensiva trion, Stina Blackstenius (3) och Pernille Harder (1) , svarade för övriga hemmamål.

Det var bara andra träningsmatchen och vi är bara i mitten av februari – men det går inte att säga annat än att LFC såg spännande och starkt ut. 4–3–3-formationen har satt sig överraskande snabbt, det var bra rörlighet, vasst passningsspel och gott om chanser.

– Jag vet inte om det är så stor skillnad jämfört med hur vi spelat tidigare. Det blir lite mer offensivt och nu fick vi verkligen utdelning på det, sa Fridolina Rolfö.

Ingen ordning

22-åringen hade ett minst sagt skadefyllt 2015, med diverse krämpor som med ojämna mellanrum höll henne borta från spel – och som bidrog till att drömmen om VM-spel aldrig gick i uppfyllelse. Nu finns hon med största säkerhet med när förbundskapten Pia Sundhage till veckan presenterar truppen till OS-kvalet i Nederländerna.

Inte bara fyramålsskytt mot Eskilstuna.

Dessutom:

Kraftfull. Skottvillig. Breda bringan i närkamperna.

– Jag fick ingen riktig ordning på det i fjol. En massa småskador och när det började kännas okej dök det ofta upp något annat. Det var tungt. Nu har jag kunnat vara med hela tiden och känner mig mycket starkare, sa hon.

Riktigt bra

Eskilstuna bjöd på fria ytor att spela på, LFC tackade för hjälpen och gjorde det riktigt bra. Nästan hela tiden. Tre landslagsforwards på planen ger förstås spets framåt, men inte heller den här gången utsattes den defensiva balansen för några prövningar så länge det var någon ordning på matchen.

– Onödigt att släppa in målen på slutet, men synd att klaga när du gör åtta mål. Hela första och halva andra halvlek var riktigt bra, sa Martin Sjögren, LFC-tränaren.

Redan nästa helg väntar kvartsfinal i svenska cupen mot Göteborg.

Då börjar allvaret.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!