LFC värvar anfallare: "Stort för mig"

Från IFK Norrköping till Linköpings FC. "Det är något stort för mig", säger Ronja Karlsson Törnborg.

Ronja Karlsson Törnborg väljer spel i LFC.

Ronja Karlsson Törnborg väljer spel i LFC.

Foto: Fredrik Rosander.

Fotboll2020-03-12 09:45

Allsvenska Linköpings FC fortsätter att fylla på i truppen inför kommande säsong. Senaste tillskottet är Ronja Karlsson Törnborg. 18-åringen kom till IFK Norrköping från Linghems SK inför förra säsongen. Totalt blev det 19 matcher, varav fem från start, och två mål i division 1 under 2019. Dessutom mål i svenska cupen och även i finalen i östgötacupen.

Nu flyttar talangen hem till Linköping igen för att slåss om en plats i LFC.

– Det är ett väldigt stort steg att ta. Men man måste vid någon punkt i livet ta steget och utmana sig själv. Det är något stort för mig och det kommer även utveckla mig mer som spelare. En bra utmaning att ta och kämpa för, säger Ronja Karlsson Törnborg till IFK:s hemsida.

Anfallaren har till och från tränat och spelat match med LFC sedan årsskiftet och Olof Unogård, som är både tränare och sportchef, gillar vad han sett.

– Ronja har gjort väldigt bra ifrån sig. Nu får hon chansen att visa vad hon går för i damallsvenskan. Det känns helt rätt och ligger helt i linje med hur vi vill uppmuntra unga talanger att växa som fotbollsspelare, säger han i ett pressmeddelande. 

Genom det samarbete som finns mellan Linköpings FC och IFK Norrköping får Ronja Karlsson Törnborg spela med både båda klubbarna under säsongen. Samma möjligheter gäller för Johanna Alm, Wilma Thörnkvist och Alva Selerud.

Om det blir något LFC-kontrakt för LB 07-spelaren Sofia Wännerdahl, som provspelat med klubben i veckan, är oklart.

– Vi vill eventuellt se henne i någon träning till innan vi fattar beslutet, säger Unogård.

Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!