LFC vann östgötaderbyt – klart för Svenska cupen

LFC gjorde vad de skulle mot IFK Norrköping. 3–0 betyder att laget är klart för gruppspel i Svenska cupen.

Uchenna Kanu satte 2-0 bakom Sofia Hjern när LHC slog IFK Norrköping med 3-0.

Uchenna Kanu satte 2-0 bakom Sofia Hjern när LHC slog IFK Norrköping med 3-0.

Foto: Magnus Andersson

Fotboll2021-02-28 18:42

Therese Simonsson gjorde 1–0, Uchenna Kanu 2–0 och Frida Leonhardsen Maanum 3–0 för LFC.

Laget kan nu se fram emot gruppspel mot BK Häcken (tidigare Kopperberg/Göteborg), Växjö och Lidköpings FK.

Backen Emma Lennartsson, som spelade för IFK Norrköping innan hon lämnade för LFC, var nöjd med vinsten.

– Skönt med seger. Vi vill gå långt även i cupen, att vinna den här matchen var därför väldigt viktigt för oss. Men det är inte lätt att bara åka hit och vinna om någon tror det. Vårt fokus var att ha stort tålamod och hålla uppe tempot på både bollen och oss själva hela matchen. Det tycker jag att vi lyckades bra med. 

Tycker du att ni i backlinjen ställdes på några rejäla prov?

– Det är lurigt att möta lag och spelare som man inte har koll på. Normalt vet vi hur motståndarna spelar, hur anfallarna agerar, men här får man liksom lära sig det under matchens gång. De hade hungriga forwards som gick på det mesta och det gäller att verkligen vara med på det. Men jag tycker att vi klarade av det bra.

LFC var som förväntat ganska överlägset i matchen och hade förutom målen flera riktigt bra lägen. Bland annat satte pigga Therese Simonsson en boll i ribban.

Tränaren Andrée Jeglertz gillade också vad han såg:

– På många sätt riktigt bra. Vi skapade mängder med chanser och kanske hade vi så klart velat göra några fler mål, men det är svårt när motståndarna ställer upp ett så kompakt och lågt försvar. 

Han sa att han främst var jättenöjd med spelarnas fokus i 90 minuter.

– Att hela tiden sträva efter att göra det vi är bra på, jobba jättehårt för att skapa målchanser och när vi förlorar bollen erövra tillbaka den så snabbt som möjligt var väldigt bra. Det fanns väldigt många positiva saker att ta med sig från den här matchen. Inte minst att vi kunde göra en hel del byten av spelare och de som kom in drev upp tempot ytterligare och säkerställde att vi höll den nivå vi startade matchen med. Det kommer bli viktigt i en lång serie framöver.

Vad ville du se i den här matchen, i första hand?

– Att vi vann, självklart. Och att vi spelade utifrån det sätt vi vill spela fotboll på, med varierat anfallsspel både på djupet och mer etablerat. Jag tycker vi har kommit ganska långt i vårt bygge inför säsongen.

Viktigt att få fler bra matcher nu under våren också?

– Absolut. Att spela bra tävlingsmatcher är alltid värdefullt.

Nilla Fischer hade flera tuffa dueller med Jennie Egeriis i IFK Norrköping. Fischer vann de flesta och LFC vann matchen.
Nilla Fischer hade flera tuffa dueller med Jennie Egeriis i IFK Norrköping. Fischer vann de flesta och LFC vann matchen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!