LFC-stjärnan om landslagsnobben: "Ska spela mer"

Linköping FC:s Stina Lennartsson blev i somras blixtinkallad till den svenska VM-truppen. Till kommande landskamp mot Spanien är hon inte uttagen – men det finns en plan för mer A-landskamper.

Stina Lennartsson är taggad för både guldjakt med Linköping FC och för kommande chanser i det blågula landslaget.

Stina Lennartsson är taggad för både guldjakt med Linköping FC och för kommande chanser i det blågula landslaget.

Foto: Erik Winell

Fotboll2023-09-15 16:00

– Jag pratade med Peter (Gerhardsson, förbundskaptenen i Sverige) när han skulle ta ut laget och det handlar helt enkelt om speltid. I matchen mot Spanien ska Natalie Björn starta och då får jag i så fall sitta på bänken, säger Stina Lennartsson till Sporten.

Hon fortsätter:

– Jag har aldrig spelat så här många internationella matcher tidigare, och har inte spelat en landskamp på nästan tio år innan så tanken är helt enkelt att få spela mer. Det ska bli jättekul att få möta Italien och Belgien.

För istället för att få sitta på bänken mot Spanien är Lennartsson uttagen till det svenska U23-landslaget som spelar under stundande landslagsuppehåll. Dit är också LFC:s Emma Östlund och Cornelia Kapocs uttagna.

På hemmaplan väntar nu en minst sagt spännande allsvensk höst. 

Hur har ni laddat om efter Champions League-matcherna?

– Det blev väldigt intensivt där men direkt efter så fick vi två dagar ledigt. Jag åkte hem till Småland för att spendera tid med familjen och pojkvännen.

Första steget i höstens guldjakt är på söndag. Då väntar hemmamatch mot Örebro.

– Varje match blir väldigt viktig. Vinner vi inte så är det kört. Vi måste ta varenda trepoängare som finns för att kunna jaga guldet. 

– Och jaga guldet ska vi göra, avslutar Lennartsson.

Inför söndagens match mot Örebro är laget relativt skadefritt. Nellie Karlsson (bristning i vaden) blir borta någon vecka till och Johanna Alm närmar sig comeback efter sin korsbandsskada.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!