LFC öppnar för fler värvningar

Linköpings FC kan värva mer – även om Stina Blackstenius blir kvar. "Det kan bli ytterligare nyförvärv", säger Martin Sjögren, tränare och sportchef.

Foto:

fotboll2016-12-01 17:53

Inte en dag utan nya spelare till allsvenska mästarlaget. I onsdags bekräftades värvningen av Johanna Rasmussen från Kristianstad – och tidigare under torsdagen presenterades att anfallaren Marija Banusic lämnar Eskilstuna och har skrivit tvåårskontrakt med Linköping.

Därmed är truppen i stort sett klar, även om det fortsatt finns en del frågetecken.

Det allra största:

Vad händer med Stina Blackstenius som jagas av flera europeiska toppklubbar – enligt uppgift står franska Lyon och Paris Saint Germain först i kön – och som ännu inte tagit något beslut om sin fotbollsframtid.

Utöver de ovannämnda har LFC tidigare värvat likaledes landslagsmeriterade duon Lina Hurtig och Maja Kildemoes. Och trots den senaste tidens aktivitet öppnar Martin Sjögren för att att det kan bli mer nytt.

– Om Stina stannar är vi väl rustade, men det kan ändå bli ytterligare nyförvärv.

Efter Pernille Harders avhopp har LFC varit på jakt efter spelare som tidigare visat att de kan göra poäng. På 16 matcher, varav tio från start, i Eskilstuna under den gångna säsongen svarade 21-åringen för sex mål och två assists.

– Det är svårt att ersätta Pernille, men Marija har kvaliteter för att spela både som spetsforward och droppande forward. Jag är övertygad om att hon kan växa och utvecklas ytterligare i vår miljö, säger Sjögren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!