LFC har vänt minus till plus: "Var illa ute"

19 000 kr plus – och ett eget kapital på en dryg miljon. "Det känns väldigt positivt just nu", säger Linköping FC:s ekonomiansvarige Ingvar Gustavsson.

Johan Ladenberg fortsätter som ordförande i LFC.

Johan Ladenberg fortsätter som ordförande i LFC.

Foto: Corren

Fotboll2023-03-08 09:00

Måndagskvällens årsmöte blev som väntat en odramatisk historia där Johan Ladenberg fick fortsatt förtroende som ordförande. Ladenberg tog över i höstas efter att Paul Lindvall hoppat av – och blir nu alltså kvar på posten.

Ingvar Gustavsson valdes till vice ordförande och kunde också redovisa ett litet plusresultat på ungefär 19 000 kr.   

– Efter omständigheterna är vi riktigt nöjda. Vi var väldigt illa ute på vårkanten och vi har jobbat hårt sedan dess, säger Ingvar Gustavsson.

Vad har hänt som gjort att siffrorna vänt?

– Många saker. Vi drog in på onödiga kostnader, vi löste ut en del avtal och nådde en uppgörelse med kommunen. Samtidigt fick in en del pengar när Sofie Bredgaard gick till Rosengård och Lina Hurtig bytte klubb.

Hur ser ekonomin ut för 2023?

– Jag ser väldigt positivt på det här året. Vi har lagt en budget runt noll kronor, ingen glädjebudget. Vi har en del stora avtal på gång, jag tror det här blir ett riktigt bra år, säger Ingvar Gustavsson.

Hur är känslan i föreningen jämfört med ett år sedan?

– Det märks på alla, spelare som ledare, att det är mer positivt. Den här säsongen hoppas jag att vi inte ska gå runt och vara oroliga varje dag.

Tränaren Andrée Jeglertz och A-laget fanns på plats. LFC har som målsättning att komma topp tre i årets allsvenska som inleds med bortamatch mot Kif Örebro den 26 mars. Hemmapremiären spelas den 31 mars mot Rosengård.

Johan Ladenberg fortsätter som ordförande i LFC.
Johan Ladenberg fortsätter som ordförande i LFC.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!