LFC fick nobben – av kommunen

Linköpings FC fick nobben av kommunen – och ordföranden Christer Mård räknar med minusresultat för 2017. "Ju bättre vi blir, desto svårare att få det att gå runt", säger han.

Foto: Peter Jigerström

fotboll2017-12-01 10:30

Sportsligt slutade säsongen på bästa möjliga sätt för LFC.

Andra raka SM-guldet – och avancemang till vårens kvartsfinal i Champions league.

Ekonomiskt ser det återigen betydligt svårare ut.

Nu bekräftar Christer Mård för Corren att prognosen för bokslutet pekar på röda siffror.

– Det blir svårt att få ihop det. I dagsläget ser det inte ut som om vi klarar det. Det konstiga är att ju bättre vi blir, desto svårare är det att få det att gå runt, säger han.

För några veckor avslöjades att Rosengård årligen fått nästan en miljon kronor i bidrag från Malmö kommun för att ha råd att åka till bortamatcherna i Champions League. LFC hoppades på liknande kommunstöd, men så blev det inte. Framförallt blev resan till Cypern dyr och kostade betydligt mer än ersättningen från Uefa.

I det sammanhanget erbjöd klubben Linköpings kommun att för en kostnad på 400 000 kronor vara matchvärd vid hemmamatchen mot Sparta Prag 15 november, men fick nej.

– Tyvärr, säger Christer Mård.

Vad betyder det för er att inte få in de pengarna?

– Klart att det blir kännbart och att det påverkar oss att våra konkurrenter får stöd och inte vi. Det är en verksamhet med sköra trådar, säger Mård, som dock inte helt gett upp hoppet om att ändå kunna få något bidrag.

– Jag har snappat upp att det pågår diskussioner om att på något annat sätt kunna uppmärksamma våra prestationer.

Mer LFC:

Corren har tidigare skrivit om att det funnits intresse att värva Kvarnsvedens ghananska mittfältsstjärna Elizabeth Addo som ersättare för Claudia Neto. Men nu är det klart att hon i stället väljer spel i USA och ligan där.

– Vi hoppas kunna presentera några spelare in inom kort. Men med höga förväntningar och krav och samtidigt begränsade resurser gäller att vi prickar helt rätt. Truppen kommer inte heller att bli lika stor som i år, säger klubbdirektören Maria Hagström.

Av de spelare ni har nu, och som har kontrakt – räknar ni med att de blir kvar?

– Ja, som det ser ut just nu. Men sånt vet man aldrig säkert.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!