"LFC får en lojal spelare när de värvar mig"

Petra Johansson är tillbaka i Linköping - och i LFC. "Som att komma hem", säger 31-åringen.

Petra Johansson (till vänster) är tillbaka i Linköpings FC.

Petra Johansson (till vänster) är tillbaka i Linköpings FC.

Foto: JESPER ZERMAN

Fotboll2019-12-19 16:00

Övergången presenterades under torsdagsförmiddagen, Petra Johansson lämnar Eskilstuna där hon varit lagkapten de tre senaste säsongerna och har skrivit på ett ettårskontrakt med Linköpings FC. 

– Jag har väl velat komma hem till Linköping förut men då har det inte funnits intresse från LFC. Nu ville båda parter att det skulle lösa sig och då gick det ganska smidigt, säger Petra Johansson.

LFC:s sportchef Olof Unogård säger i ett pressmeddelande:

– Jag tycker att Petra genomgående varit en av Eskilstunas bästa spelare de senaste åren. Vi har ju haft en dialog under en tid men nu kändes timingen rätt för oss båda. Petra har varit väldigt tydlig med att det är här hon vill spela. Det känns förstås meriterande att en konkurrents lagkapten väljer oss och i Petra får vi både erfarenhet, pondus, ledarskap och ytterligare spelskicklighet på innermittfältet.

Petra Johansson tillhörde LFC mellan 2006 till 2014 och har haft Linköping som hemstad de senaste 14 åren. Nu blir avståndet till träningar och hemmamatcher betydligt kortare.

– Det blir mer tid över till familjen och mindre tågåkande. Klart att det känns bra, säger Petra Johansson.

Vad säger du om LFC:s lagbygge så här långt?

– Jag har inte sett alla nya spelare live än, men på pappret ser det riktigt lovande ut. Det ska bli spännande att komma igång.

Hur ser du på din roll?

– Jag var ju lagkapten i Eskilstuna i tre säsonger och ser mig själv som en ledare på planen, även om jag inte blir lagkapten i LFC. Olof (Unogård) har varit noga med att han vill ha in spelare som är lojala mot klubben, det kan han räkna med att få när han värvar mig. Med min erfarenhet kan jag nog också vara en trygghet för många av de yngre spelarna, säger Petra Johansson.

Vad kan du bidra med i spelet?

– Jag har en lite annorlunda spelstil än många andra, jag spelar rätt tufft och är löpstark. Jag hoppat att kunna bidra med trygghet och lugn på planen, säger Petra Johansson.

Mittfältaren befinner sig just nu på semester i Spanien och ansluter till LFC när laget börjar träna igen den 7 januari.

– Nu har jag familj och fått andra perspektiv på tillvaron. Jag skulle nog säga att det är ännu roligare att spela fotboll än tidigare. Även om jag är över 30 så känner jag mig fortfarande ung och har fått vara skadefri hittills, så motivationen är det definitivt inget fel på. Jag ser inte mig själv sluta om ett år, säger Petra Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!