LFC-backen klar för engelska storklubben

Att Jessica Samuelsson lämnar Linköping visste vi. Ny klubbadress: engelska storklubben Arsenal.

Foto: Peter Calén

fotboll2017-08-18 16:33

Samtidigt som Kosovare Asllani presenterades i förra veckan kom beskedet att Jessica Samuelsson lämnar Linköpings FC – för att flytta utomlands. 25-åringen ville inte avslöja vilken klubb det handlar om, men bekräftade att det var nära.

Nu är det klart att landslagsbacken flyttar till London – för spel i Arsenal.

Det bekräftar engelska klubben på sin webbplats.

– Jag är så glad att komma hit och få vara en del av en så stor klubb. Jag är verkligen förväntansfull för att säsongen ska starta och få spela min första match i en Arsenaltröja. Det är ett nytt steg i min karriär och jag hoppas att jag ska utvecklas som spelare. Jag ska göra allt jag kan för att hjälpa Arsenal att vinna titlar, säger 25-åringen till hemsidan.

Liksom med landslagskompisen Magdalena Eriksson (som flyttar till Chelsea i samma stad) hade Åbytjejen ett halvår kvar på kontraktet med LFC, men har köpts loss av den engelska toppklubben.

Arsenal slutade under den gångna säsongen på tredje plats i damligan, efter Manchester City och Chelsea. Managern Pedro Martinez Losa säger om den senaste värvningen:

– Jag har varit imponerad av hennes insatser under en längre tid, så det var ingen tvekan om att hon skulle göra ett stort intryck i EM i somras. Hon är erkänd internationellt, en stark och begåvad försvarare som kommer att ge vår trupp så mycket.

Engelska damligan har avspark 24 september och Arsenal inleder hemma mot Birmingham. Jessica Samuelsson har ett 50-tal A-landskamper på sin meritlista och startade tre av fyra EM-matcher för Sverige i somras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!