Larsson sköt upp Rosengårds guldfest

Med förbundskaptenen på läktaren visade LFC:s Mimmi Larsson att hon snarast vill ta tillbaka sin förlorade landslagsplats.

Jubel i LFC efter Mimmi Larssons 2-1-mål.

Fotboll2019-10-13 17:55

Det var dukat för guldfest på gemytliga Malmö IP, men gästerna från Linköping ville annat och såg till att Rosengård får vänta på ett eventuellt mästarfirande efter 3–3 i en mycket underhållande allsvensk match.

LFC såg länge ut som ett segrarlag på Malmö IP, men ledningen med 3–1 tappades efter en mäktig slutforcering av det guldjagande Rosengård.

- Just nu känns det surt, vi borde tagit hem tre poäng till Linköping, sa Mimmi Larsson till SVT efter matchen.

Mimmi Larsson, som var petad från den senaste landslagstruppen, spelade centralt i LFC:s giftiga forwardstrio och var tillsammans med Stina Blackstenius och Lina Hurtig ett ständigt orosmoment för Rosengårds trebackslinje.

I den 43:e minuten fick Larsson också utdelning när hon på Elin Landströms suveräna inlägg nickade in ledningsbollen i nät. I samband med målet fick hon en smäll mot huvudet, men kunde efter lite omvårdnad spela vidare.

Rosengård kvitterade sedan lite snöpligt, men också rättvist, på stopptid i den första halvleken (Sofie Svava). Det fick emellertid inte ned humöret på LFC som fortsatte övertyga efter paus och i den 49:e minuten höll sig Mimmi Larsson framme igen när hon nickade in bollen i mål efter ett inlägg med tillhörande duellspel i straffområdet. Påpassligt och vaket.

Och det kom mer från Larsson. Mitt i halvleken vann LFC-anfallaren en duell till vänster på offensiv planhalva och spelade sedan fram en framstormade Lina Hurtig som elegant prickade in 3–1 för LFC.

Rosengård agerade länge som ett slaget lag, men bjöds in i matchen när LFC-målvakten Emma Holmgren svarade för en riktig blunder då hon släppte in Sanne Troelsgaards lösa skott i den 83:e minuten. Bittert för Holmgren, som i övrigt storspelade mellan LFC-stolparna.

Målet gav Rosengård ny energi och en kvittering kom också i slutskedet när Anna Anvegård elegant lyfte in 3–3 bakom en chanslös Holmgren. Ytterligare ett mål hade resulterat i guldfest för skåningarna, men det oavgjorda resultatet stod sig matchtiden ut och nu får Rosengård en ny chans att säkra SM-titeln i nästa omgång mot Vittsjö. Rosengård har sex poäng ner till tvåan Göteborg, med två omgångar kvar att spela. Allt talar med andra ord för ett SM-guld för Malmölaget.