Kvällens derby sänds live hos oss

City får tillbaka en viktig kugge till den potentiellt avgörande derbymatchen mot Sylvia på måndagskvällen. Däremot är Besart Kalludra ett stort frågetecken.

Derbydags. City möter Sylvia i Norrköping och vi sänder live på corren.se.

Derbydags. City möter Sylvia i Norrköping och vi sänder live på corren.se.

Foto: Peter Calén

fotboll2017-09-25 09:08

Om City skulle vinna östgötaderbyt mot Sylvia så växer försprånget ner till andraplatsen till nio poäng, med tre matcher kvar att spela. Lägg därtill att City i sådana fall har minst 19 plusmål att spela med så förstår ni att seriesegern, i praktiken, är klar.

– Men matchen ska spelas också. Det här är nog den tuffaste matchen vi har kvar på pappret även om jag är väldigt trygg med vårt eget spel. Vi har bara förlorat en match på hela säsongen och gång på gång bevisat att vi är laget att slå, säger City:s manager Melke Alan.

Motståndarlaget Sylvia är tillsammans med Linköping City seriens formstarkaste lag och kommer från sex raka matcher utan förlust. City å sin sida har åtta raka segrar och därmed står det redan innan matchen klart att en av trenderna kommer att brytas.

– Jag ser en rolig match med två spelande lag framför mig. Derbymatcher brukar alltid bli något extra för både spelare, ledare och publik så jag förväntar mig mycket kamp på planen.

Två positiva City-besked inför matchen är att Abdo Hadrous och lagkaptenen Patrik Johansson åter är tillgängliga efter att ha missat segermatchen mot Värmbol senast. Däremot får laget troligen klara sig utan mittfältaren Besart Kalludra som tvingades utgå mot Värmbol.

– Vi står inte och faller med någon spelare. Nu får vi även tillbaka Laurenzo Larky som haft det lite tungt med både skador och avstängningar. Det finns även ett par ytterligare frågetecken utöver Besart, men de spelarna testas på matchdagen.

Om ni vinner, blir det ett extra stort firande då?

– Det kan nog hända. Jag gillar inte att ta ut saker i förskott, men slår vi Sylvia kommer vi att toppa serien ända in i mål.

Noterbart i övrigt: Östgöta Media kommer att visa hela matchen direkt på Klackspark.com, Corren.se, nt.se och mvt.se. Sändningen börjar klockan 18.50 medan matchen kickar igång vid 19.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om