Kristoffer Olsson inte längre i respirator

Den svenske landslagsspelaren Kristoffer Olsson behandlas inte längre i respirator. Men lång rehabilitering väntar. "Tyvärr har Kristoffer ännu inte återhämtat sig vare sig motoriskt eller verbalt," skriver hans klubb FC Midtjylland.

Kristoffer Olsson. Arkivbild.

Kristoffer Olsson. Arkivbild.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Fotboll2024-03-18 14:09

Det var i slutet av februari som Olsson kollapsade och lades in på Århus sjukhus, där han lades i respirator.

Inledningsvis var det oklart vad Olsson drabbats av, men efter undersökningar kunde läkarna fastställa att svensken drabbats av flera små blodproppar i hjärnan, till följd av en extremt sällsynt inflammation i hjärnans kärl.

Nu meddelar Midtjylland att Olsson har fasats ut ur respiratorn och har flyttats till Hammel Neurocenter, som är specialiserat på avancerad rehabilitering av neurologiska sjukdomar.

Enligt klubben kommer Olssons rehabilitering att ta tid.

"Tyvärr har Kristoffer ännu inte återhämtat sig vare sig motoriskt eller verbalt. Specialisterna bedömer att rehabiliteringstiden kommer att sträcka sig över flera månader och hans tillstånd bedöms kontinuerligt och kräver ytterligare undersökningar och behandling, varför det ännu är för tidigt att ge en slutgiltig prognos," skriver FC Midtjylland.

28-årige Olsson är fortsatt omgiven av sin närmaste familj och delar av den danska storklubbens stab.

Fotbollsvärlden har sedan Olssons tillstånd blev känt visat sitt stöd för svensken och hans nära och kära. Bland annat valde FC Midtjylland i en match mot FC Köpenhamn att pausa spelet efter åtta spelade minuter – Olssons tröjnummer – för en hyllning på arenan i Herning.

Även landslagskollegor och hans tidigare klubb AIK har uttryckt stöd till Olsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!