Klart: Vi sänder hela kvalet till division 3 på sajten

Hjulsbro, Dagsberg, Ljungsbro och Tranås. Kommande tre helger ska lagen gå en kamp om en ynka plats i nästa års division 3. Vi sänder alla matcher under kvalrysaren.

Ljungsbro ska försöka försvara sin plats i division 3.

Ljungsbro ska försöka försvara sin plats i division 3.

Foto: Corren

Fotboll2022-10-06 18:14

Fotbollen kliver in i sin avgörande del av säsongen. Flera av de lägre serierna har stökat av ligaspelet och för några av lagen väntar då ett gastkramande kval. Fråga bara lag som Hjulsbro IK, Dagsbergs IF och BK Ljungsbro som tillsammans med Tranås FF har några dramatiska matcher att vänta. Och allt drama direktsänds på sajten med start i helgen. 

Upplägget är enkelt. Fyra lag som ingår i en grupp som spelar enkelmöten och där gruppvinnaren spelar i division 3 nästa säsong. 

Ljungsbro är laget som ska försvara sin plats (slutade på kvalplats i division 3 nordöstra Götaland) samtidigt som de andra tre är att betrakta som utmanare (samtliga slutade på en andraplats i sina division 4-serier). 

– Kvalspel på fuktiga höstplaner får alltid fotbollshjärtat att slå lite extra och den här kvalserien har alla förutsättningar för att bli en riktig rysare. Ljungsbro kommer från trean och får bära favoritskapet, men de tre utmanarna är tuffa och har allt att vinna. Första omgången blir ofta vägledande i en enkelserie så det gäller att vara med från start, säger Peter Mildaeus, sportchef på Corren. 

I helgen väntar match mellan Tranås och Ljungsbro, på lördagen, klockan 13:00. Dagsberg och Hjulsbro kliver in i kvalet på söndag då de ställs mot varandra klockan 13:30 på Dagsbergvallen. De resterande två omgångarna kommer att pryda lördagarna två helger i rad. 

Så sänds kvalet

Omgång 1:
Lördag 8 okt, kl 13:00: Tranås FF – BK Ljungsbro
Söndag 9 okt, kl 13:30: Dagsbergs IF – Hjulsbro IK

Omgång 2:
Lördag 15 okt, kl 13:00: BK Ljungsbro – Dagsbergs IF
Lördag 15 okt, kl 13:00: Hjulsbro IK – Tranås FF

Omgång 3:
Lördag 22 okt, kl 13:00: BK Ljungsbro – Hjulsbro IK
Lördag 22 okt, kl 13:00: Dagsbergs IF – Tranås FF
* Om en av matcherna i omgång 3 är betydelselös för utgången av kvalgruppen uteblir sändning. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!