Klart med ny klubb för Blackstenius

Stina Blackstenius LFC

Stina Blackstenius LFC

Foto: Peter Jigerstrom

Fotboll2017-01-03 13:00

Fotbollsstjärnan Stina Blackstenius lämnar Linköping och damallsvenskan.

Ny klubbadress för den 20-åriga anfallaren: franska Montpellier, där hon blir lagkamrat med landslagskollegorna Sofia Jakobsson och Linda Sembrandt.

– Montpellier kändes som det rätta steget för min utveckling just nu. En klubb med stora visioner, och med en individuell utvecklingsplan för mig. Jag får bland annat jobba med en erfaren forwardstränare, säger Blackstenius till SVT.

Blackstenius har varit jagad av utländska klubbar efter OS-succén och SM-guldet med Linköping. Kontraktet med Montpellier är på tre år, skriver SVT.

– Jag är mån om att vara i en miljö där jag trivs, och det känns extra bra här när jag får sällskap av två så skickliga spelare och vänner från landslaget som Linda och Sofia, säger Blackstenius.

(TT)

VIBORG 20160920
Sveriges Stina Blackstenius under tisdagens EM-kvalmatch i grupp 4 mellan Danmark och Sverige på Viborg Stadion i Viborg, Danmark. 
Foto: Jonas Ekströmer / TT / kod 10030
VIBORG 20160920 Sveriges Stina Blackstenius under tisdagens EM-kvalmatch i grupp 4 mellan Danmark och Sverige på Viborg Stadion i Viborg, Danmark. Foto: Jonas Ekströmer / TT / kod 10030
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!