Maifs tränarduo lämnar klubben efter fallet

Nu är det officiellt att både Martin Axén och Pierre Walfridsson, tränarduon, lämnar Motala AIF efter fallet ur norrettan.

Maifs tränare Martin Axén och Pierre "Brassen" Walfridsson lämnar båda två Motala AIF efter fallet ur norrettan. Axén bryter sitt kontrakt och hänvisar till familjesituationen, att han vill umgås mer med sina barn.

Maifs tränare Martin Axén och Pierre "Brassen" Walfridsson lämnar båda två Motala AIF efter fallet ur norrettan. Axén bryter sitt kontrakt och hänvisar till familjesituationen, att han vill umgås mer med sina barn.

Foto: Andreas Ekström

Fotboll2023-11-17 17:00

Som Sporten hintade om redan på torsdagen bryter Axén sitt tvåårskontrakt halvvägs. Vid årsskiftet slutar han som både tränare och sportansvarig.

– Jag vill prioritera familjen, det är den största orsaken till att jag slutar. Jag vill inte gå iväg innan barnen kommer hem och komma hem när barnen sover, säger Martin Axén.

Axén säger att han nu är fri på arbetsmarknaden och söker jobb nästa år. I fotbollen är han öppen för förslag, men säger att kvällsträningar inte är aktuellt. Då ska det vara ett lag som tränar på dagtid.

Vad säger du om Maifs väg framåt?

– Vi har en långsiktig plan redan med mycket Motalafolk i laget och det gäller att hålla fast vid den, försöka behålla de egna spelarna längre bara, säger den avgående tränaren.

Martin Axén har tränat Maif i tre år. Vann en dubbel i tvåan och cupen 2021 och nu har det varit två år i ettan. Sjua 2022 och uråkning 2023.

– Vi är mycket nöjda med Martin Axéns arbete under de tre åren han har varit en del av Maif. Hans idéer och engagemang har varit avgörande för vår framgång. Trots att den senaste säsongen slutade med degradering, vill vi tacka Martin för hans betydande bidrag till klubben, säger Maifs klubbchef Elias Hanna. 

Martin Axén säger i ett pressmeddelande:

– Det har varit en otroligt givande och lärorik tid. Jag kommer att sakna er alla och jag är tacksam för de minnen vi har skapat tillsammans. Tack för allt, hälsar Axén. 

Pierre "Brassen" Walfridsson, som tränat laget ihop med Axén i år, lämnar också sitt uppdrag. Kontraktet har gått ut efter ett år. Där ryktas det om division 3-klubben Borens IK som en tänkbar ny klubbadress för Walfridsson. Men det är obekräftade uppgifter.

– Det har varit ett givande år ihop med Martin och spelarna, det är tråkigt att avsluta som vi gjorde men jag kommer ta med mig många fina minnen från året, kommenterar Brassen.

Elias Hanna säger att Motala AIF under en tid letat ny tränare parallellt under division 1-säsongen. Det blir ingen heltidsanställning som Axén har haft. Det blir en "fritidstränare" på division 2-nivå. Maif jobbar med frågan.

– Vi kommer att bygga en sportgrupp där tränaren kommer att ha input, men inte ta besluten. Det blir en ren tränare som vi ska rekrytera, säger Elias Hanna.

Maif hoppas behålla David Lantz och Rickard Göthberg i ledarstaben, men det blir en senare fråga. Ingen panik med det.

– Det blir en nivå ned ekonomiskt nu. Vi ska bygga på sikt med yngre spelare, säger Elias Hanna.

Martin Axén slutar som tränare och sportansvarig i Motala AIF. Nu söker Maif en ny tränare.
Martin Axén slutar som tränare och sportansvarig i Motala AIF. Nu söker Maif en ny tränare.
Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!