Klart: LFC värvar danska stortalangen

Linköpings FC värvar 18-åriga danskan Sofie Bredgaard. "Vi spetsar och breddar truppen", säger LFC:s sportchef Olof Unogård.

Sofie Bredgaard ansluter till Linköpings FC från den danska klubben B 93. Av LFC:s manager Olof Unogård beskrivs hon som en offensiv spelare med fin teknik på små ytor.

Sofie Bredgaard ansluter till Linköpings FC från den danska klubben B 93. Av LFC:s manager Olof Unogård beskrivs hon som en offensiv spelare med fin teknik på små ytor.

Foto: Linköpings FC

Fotboll2020-07-07 13:16

Linköpings FC har startat allsvenskan med två raka segrar – och fyller nu på laget med den offensiva mittfältaren Sofie Bredgaard. 18-åringen kommer senast från Köpenhamnslaget B 93 och har gjort landskamper på både F17- och F19-nivå. 

– Hon var här för ett par veckor sedan och gjorde då två provträningar med oss. Vi gillade det vi såg direkt och vi tror att hon kommer passa bra in i hur vi spelar, säger LFC:s sportchef Olof Unogård. 

– Hennes ambition med fotbollen, att hon är väldigt trygg med bollen och att hon klarar av att spela på små ytor och med hög stress rimmar väl med hur vi vill spela. 

Hennes tidigare klubb B93 huserar i den danska andraligan och vann i år sin division i överlägsen stil. Det tog dock stopp i kvalspelet till danska högstaligan, således får Bredgaard istället nu chansen att spela i den svenska högstaligan. 

Enligt LFC hade Bredgaard flera valmöjligheter, däribland Manchester City men valet föll tillslut alltså på Linköpings FC.

– Jag vill utvecklas och konkurrera på en hög nivå, vilket Linköpings FC kan erbjuda. För mig är det viktigt att hitta en spelstil som passar och även här känns LFC som en perfekt match. Jag har fått väldigt gott intryck och mottagande av alla. Nu ser jag fram emot att dra LFC-tröjan över huvudet, säger Sofie Bredgaard i ett pressmeddelande från LFC. 

Värvningen av den danska talangen gör att LFC nu har fem mittfältare som slåss om mittfältsplatserna. En konkurrenssituation som Unogård ser positivt på. 

– Vi får chansen att bredda vårt mittfält och öka konkurrensen. Sen kan Sofie också spela som ytterforward och som offensiv ytterback även om hon främst kommer ta plats på offensivt mittfält. 

Bredgaard är inte spelklar direkt till mötet mot Djurgården nu på lördag, men Unogård har stora förhoppningar om att ha danskan tillgänglig för spel i bortamötet mot Piteå den 15:e juli. 

– Vi jobbar hårt för att ha henne spelklar så fort det svenska övergångsfönstret öppnar, alltså den 15:e juli. Sen är det precis som med Uchendu och Kanu att de i och med coronapandemin inte varit i matchspel på ett bra tag, därtill så kom hon hit igår och gjorde sin första ordinarie träning med laget idag. Således kommer hon nog inte vara en startspelare i den allra första matchen utan vi siktar på att varva in henne i laget, avslutar Unogård. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!