Klart: Inget damlag alls i VGIF

Nu är det definitivt. Det blir inget damlag alls i Vadstena GIF:s fotbollsklubb i år.

ÖVER. Nu är det definitivt. Det blir inget damlag alls i Vadstena GIF:s fotbollsklubb i år.

ÖVER. Nu är det definitivt. Det blir inget damlag alls i Vadstena GIF:s fotbollsklubb i år.

Foto: Anna Lindén

FOTBOLL2018-01-15 21:00

LÄS MER: Nu krävs mirakel för att rädda lagetLÄS MER: VGIF drar sig ur ettan

Klubbens styrelse, som strax före jul drog ur laget ur ettan, har bedömt att det inte finns någon grund för ett division 3-lag heller. Något som det hoppades på tidigare.

– Enligt vår bedömning har vi ingen trupp att spela med. Vi har ett F02-lag, men de ska få vara flicklag ett år till. Vi hoppas att vi kan ha damlag igen 2019, säger VGIF-ordföranden Lasse Ekström.

När förbundet ÖFF erbjöd VGIF att spela med ett A-lag på B-lagets gamla plats i trean tändes ett hopp. Men även det har nu släckts.

– Det är för många som säger "jag kanske kan spela om jag är hemma". Det går inte och det är jättetråkigt. Det är andra föreningar som har drabbats av det här också, att lag tar slut. Vi får ta omtag och sikta på framtiden. Vi ska snart sitta ned med de gamla damlagsledarna och se vad de kan göra för andra uppgifter i föreningen, säger Lasse Ekström.

Samtidigt har Maif haft upptaktsträff med sitt nya damlag som ska spela i division 4. I Maif är 15 spelare just nu klara och det finns ett 25-tal som är intresserade av spel.

– Vi hade förhoppningen om ett samarbete med Vadstena. Nu hoppas vi att så många som möjligt av de kan spela vidare. Ytterligare spelare därifrån ska träna med oss, berättar Maifs klubbchef Mikael Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om