Klart för cupfinal – femte året i rad

Linköpings FC är klart för cupfinal för femte året i rad.

fotboll2018-03-17 14:53

LFC och svenska cupen – då är det finalgaranti. Efter 2–1 (2–0) i semifinalen och prestigemötet med Eskilstuna United finns chansen att ta sjätte titeln med final mot antingen Djurgården eller Rosengård (spelas söndag).

Sena nyförvärvet Natasha Dowie gjorde debut i LFC – och vilken debut sen.

Engelska forwarden fick chansen på topp i startelvan, inledde med två hyfsade skott i bra lägen och spräckte strax senare målnollan när hon efter en snabb omställning fick bollen av Tove Almqvist och avslutade med skott i mål.

Och då hade det bara gått åtta minuter.

Dowie – värvad från Boston Breakers – var aktiv värre, hade mycket spring i benen och kom fram till en hel del lägen. Det var också hon som alldeles i slutet av halvleken utmanade på högerkanten, tog sig förbi och skickade in ett inlägg i straffområdet.

Kosovare Asllani avslutade med ett skott intill bortre stolpen.

Ett klassmål från början till slut.

LFC var i överläge och även om den andra halvleken blev sämre, med framförallt ett passningsspel som lämnade mycket i övrigt att önska, var det inget snack. Eskilstuna försökte, men kom inte till så många vansinnigt heta chanser. Och när så behövdes imponerade Hilda Carlén. Landslagsmålvakten var stabil, vaken och hela tiden på rätt plats.

Hemmalagets Vaila Barsley reducerade i 90:e minute, men det var för lite och för sent.

Utöver Dowie, som byttes ut mot comebackande Lina Hurtig med kvarten spelad av andra halvlek, var Kosovare Asllani som vanligt nyttig på mittfältet. Hon fick en del smällar och byttes av säkerhetsskäl ut i slutet.

Redan på onsdag är det dags för något ännu viktigare.

Bortamöte med Manchester City i Champions league.