Klart: Flera tunga avhopp från LFC – de lämnar i vår

Efter ett och ett halvt år lämnar Johan Ladenberg uppdraget som ordförande i Linköping FC – och flera tunga namn med honom.

Johan Ladenberg lämnar LFC.

Johan Ladenberg lämnar LFC.

Foto: Montage

Fotboll2024-01-12 09:30

Med en nästan helt ny sportslig organisation har allsvenska topplaget byggt om och förändrat mycket inför den kommande säsongen.

Nu är det också klart att stora förändringar väntar i styrelsen.

Det bekräftar klubben i ett brev till sina medlemmar.

Valberedningen uppger att inte mindre än fem personer inför årsmötet i början av mars "har meddelat att de inte står till förfogande för en ny mandatperiod".

Det gäller ordföranden Johan Ladenberg, vice ordföranden Ingvar Gustavsson samt ledamöterna Anna Björk, Jan T Andersson och Dean Fraser-Phillips, som alla hade utgående mandat.

Mest anmärkningsvärt är förstås att Ladenberg väljer att kliva av. Det var under hösten 2022 som dåvarande vice ordföranden tog över arbetet som LFC-bas när Paul Lindvall hoppade av. Nu kommer beskedet att det inte blir någon fortsättning, vilket i sig inte kommer oväntat med tanke på att 57-åringen för bara någon månad sedan utsågs till ny vd för fastighetsbolaget Lundbergs.

Johan Ladenberg tillträder nya jobbet i mitten av februari.

Av övriga som lämnar har inte minst Ingvar Gustavsson haft en nyckelroll som ekonomiskt ansvarig i styrelsen. Under verksamhetsåret 2022 vändes minus till plus och enligt uppgift ser det lovande ut för svarta siffror även 2023. Nu måste båda av det senaste årets toppnamn i klubbledningen ersättas.

Vilka som tar över är ännu oklart. I utskicket uppmanas medlemmarna att komma med förslag på kandidater. Runt tre veckor före årsmötet 6 mars ska valberedningen ha klart med förslag till ny styrelse i klubben.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!