Klart: Ahmed Qasem går till Elfsborg

Många ville ha honom. Nu är det klart att Motala AIF:s talang Ahmed Qasem, 17 år, går till allsvenska Elfsborg i Borås.

Ahmed Qasem jublar efter målet som tog Motala AIF till ettan 2019, första kvalmatchen mot Sollentuna. Nu blir det Elfsborg för Motalakillen.

Ahmed Qasem jublar efter målet som tog Motala AIF till ettan 2019, första kvalmatchen mot Sollentuna. Nu blir det Elfsborg för Motalakillen.

Foto: Jeppe Gustafsson

Fotboll2021-01-18 17:35

– Det känns jättebra. Det finns fantastiska möjligheter här för att utvecklas och att jag ville till Elfsborg var en känsla jag hade redan från början, säger Qasem till Elfsborgs hemsida.

Qasem tog sina första fotbollskliv i LSW innan han gick till Maifs pojklag och därifrån tog sig till A-laget där han spelat i tvåan 2019 och ettan 2020. Han har varit med i ungdomslandslaget för spelare födda 2003 och i år blev han utsedd till årets junior i Östergötland.

På måndagen var Ahmed i Borås och skrev på kontraktet, efter läkarundersökning. Han flyttar till sin nya stad direkt och ansluter till Elfsborgs A-trupp.

– Det är en klubb jag tror väldigt mycket på, säger Motalakillen.

Elfsborgs manager Jimmy Thelin säger:

– Ahmed är en driven spelare som vi tror mycket på och som vi vet kommer att fortsätta utvecklas här i Elfsborg. Han är en teknisk spelare som är duktig på att utmana och tar samtidigt stort ansvar för det kollektiva spelet.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson tillägger på hemsidan:

– Det brukar kännas direkt om det är rätt, och så kändes det med Ahmed. Jag vill framhäva den goda dialog vi haft med Motala först gällande Christer Persson och nu med Ahmed.

För Maif är det här en försäljning som ger ett stort belopp, oklart hur stort. Men det är klirr i kassan.

– Vi är väldigt nöjda. Det gör att vi kan förbättra våra förutsättningar. Jätteroligt för Ahmed och för oss. Det är ett styrkebesked, han är så värd det, säger Maifs fotbollsansvarige Daniel Soner.

Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!