Klart: ÅFF får division 1-platsen

Nu är det helt klart. Åtvidabergs FF spelar i division 1 nästa säsong. "Skönt att man inte behöver fundera på det längre", säger ordföranden Martin Siggesjö.

Åtvidabergs FF är ett division 1-lag nästa säsong.

Åtvidabergs FF är ett division 1-lag nästa säsong.

Foto: Peter Calén

Fotboll2021-01-22 14:07

Idrottens sista instans, Riksidrottsnämnden, lämnade beskedet under fredagen: Det blir inget prövningstillstånd för Västra Frölundas framställan och därmed kan Göteborgsklubben inte ta ärendet längre. ÅFF är nu helt klart för spel i division 1 södra kommande säsong.

– Riktigt skönt såklart. Jag har hela tiden varit ganska säker på att det skulle bli så här i och med förbundets dom tidigare, men man vet ju aldrig. Det här beslutet från RIN kan inte överklagas, säger Martin Siggesjö.

Västra Frölunda använde en spelare som borde varit avstängd i det andra kvalmötet med ÅFF i december. Det har nu både disciplinnämnden, överklagandenämnden och Riksidrottsnämnden kommit fram till. Det gör också att ÅFF kan fortsätta sitt arbete mot division 1-spel.

– Vi har ju jobbat för det hela tiden egentligen, ända sedan disciplinnämndens beslut kom, säger Martin Siggesjö.

Hur ser truppbygget ut?

– Vi ligger bra till. Vi har förlängt med några viktiga spelare och ett antal nyförvärv är på väg in. Några är vi muntligen överens med, säger Martin Siggesjö. 

Nederländaren Bram van Dongen är klar för en fortsättning i klubben, det meddelades på hemsidan under fredagseftermiddagen. Den andra mittbacken, Adrian Petersson, blev vald till bästa back i division 2 och är intressant för många klubbar.

– Vi gör vad vi kan för att behålla Adrian, säger Martin Siggesjö.

Tränaren Jesper Ny?

– Han är klar, det kommer vi att offentliggöra snart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!