Klara beskedet om premiären – men barnen kan drabbas av strejken

Linköping FC:s allsvenska hemmapremiär på måndag är räddad – även om strejken bryter ut. "Oavsett vilket blir det match", säger Tobias Birgersson Egbom.

Jodå, det blir allsvensk fotboll här på måndag.

Jodå, det blir allsvensk fotboll här på måndag.

Foto: Victor Bomgren

Fotboll2024-04-15 19:30

Han är driftschef för idrottsanläggningarna i Linköpings kommun och har haft några intensiva mötesdagar efter förra veckans besked om strejkvarsel.

Om inte Kommunal och Sveriges kommuner och regioner kommer överens om nytt avtal före klockan 07 den 18 april bryter strejken ut och bland de varslade i Linköping finns vaktmästarna på Bilbörsen arena, som även ansvarar för många av kommunens övriga planer och anläggningar.

Det innebar att Linköping FC:s allsvenska hemmapremiär och förmodade toppmöte med Häcken 22 april var i fara.

Men inte längre.

Det bekräftas av Tobias Birgersson Egbom.

– Bedömningen är att vi har tillräckligt med medarbetare som tillhör andra fackförbund och inte är uttagna i blockad. De vanliga förberedelserna kommer att pågå fram till torsdag och även om strejk bryter ut blir det match. Det är beskedet. Arenan har inte använts under konstgräsbytet och det är så klart en fördel. Spelytan görs exempelvis helt färdig före slutbesiktningen senare i veckan och inte heller i övrigt finns lika mycket att göra som annars, säger han.

Men strejken kan fortfarande få stora konsekvenser för klubbar i Linköping.

– Faller strejken ut finns en överhängande risk att främst ungdoms- och breddfotbollen blir lidande. Hur länge kan verksamheten pågå om inte våra planer kan driftas efter torsdag? Det finns också fler matcher planerade på Bilbörsen arena och hur länge kan vi spela där? Vi får helt enkelt se vad som händer med strejken och med väder och vind, säger Birgersson Egbom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!