Kaptensenkäten: "Vi alla går för att ta steget upp"

Tolv frågor - tolv svar. Vi ställde samma frågor till lagens lagkaptener. Så här svarade ÅFF:s Daniel Rambin.

ÅFF:s Daniel Rambin svarar på våra tolv "kaptensfrågor".

ÅFF:s Daniel Rambin svarar på våra tolv "kaptensfrågor".

Foto: Arkivbild: Peter Calén

Fotboll2020-06-12 06:30

Vad har ni för målsättning med säsongen?

– Vi har inte satt någon officiell målsättning men alla är ju medvetna om att "Åtvid" hör hemma högre upp i seriesystemet. Vi alla går för att ta steget upp. 

Vad talar för att ni kommer att lyckas i år?

– Många av oss har gått på fotbollsgymnasiet här i Åtvidaberg. Vi vet vad den utbildningen står för och hur vi vill att ÅFF ska spela. Vi är ett ungt och hungrigt lag som jag tror kommer att göra bra ifrån oss. På planen har vi visat att vi är ett otroligt kvickt lag. Vi skapar många chanser, så vi vet att vi alltid kommer att komma till lägen och att vi alltid kommer att kunna göra mål.

Varför ska man se er spela i år?

– Alla gillar väl att se på en offensiv fotboll. Vi kommer att spela en fartfylld fotboll och förhoppningsvis göra många mål. 

Vilket är ert mest intressanta nyförvärv?

– Det är ju så många, alltså. Jag har säga något tråkigt. Det är faktiskt svårt att lyfta fram någon just nu. Vi har fått in en bra blandning av olika spelartyper som kommer att lyfta oss som är kvar från i fjol. 

Vad kommer bli er största utmaning? 

– Det är väl att vi är unga. Folk brukar ju säga att det finns en risk med det. Men som jag sa tidigare så har många fått sin utbildning i Åtvidaberg, som är väldigt professionell, så vi kommer att ha ett sätt att uppföra oss och spela som man kanske inte har i den här åldern. 

Vem kommer att få sitt stora genombrott i år?

– Jag får nog säga Patrik Gustavsson. Han har sett otroligt bra ut under försäsongen när vi har mött bra motstånd. Han är fruktansvärt snabb. Det är knappt någon som hänger med honom i en löpduell. Han är alltid en fara för motståndarna och det är bra att ha sådan spelare i laget. 

Du måste skicka en lagkamrat till Idoljuryn, vem väljer du?

– Jag hörde Hugo Widner sjunga en lite trudilutt på några stämmor på en lagsamling en gång. Vi fotbollsspelare är ju inte kända för att vara bra på att sjunga men jag tycker att det lät bra, så jag skickar honom.  

Vem skulle klara högskoleprovet bäst?

– Marcus Karlsson är den förste jag kommer att tänka på. Jag har hört att han har fått ett bra resultat på det provet tidigare så jag litar på det. 

Vem borde definitivt inte ha körkort?

– Vi är ju inte så gamla så det är inte så många som har körkort. Man brukar ju vara lite nervös med förare som precis har tagit körkort men det har inte varit någon fara med det hittills. Ingen har visat prov på något katastrofalt bilkörande. 

Vem är den största glädjespridaren i laget?

– Simon Sandholm är så himla rolig utan att han vet om det - och det gör honom extremt rolig. Han har en sådan aura runt sig.  Han skrattar och sprider en bra stämning runt omkring sig. 

Du får värva en spelare i serien till ditt lag, vem väljer du?

– Jag har väldigt dålig koll på de andra lagen faktiskt. Jag är rätt nöjd med de spelarna som vi har så om jag inte måste värva någon så skippar jag det. 

Vilken match vill du helst vinna i år?

–  Derbyt mot Assyriska. Derbymatcher är alltid speciella. Alla går in till hundra procent och sådana matcher ska vi vinna. Alla vill ju vara bäst i sin stad, eller sitt län eller vad det är och det tycker jag att vi ska vara. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!