Kaptensenkäten: "Han är en klassvärvning - det syns"

Tolv frågor - tolv svar. Vi ställde samma frågor till lagens lagkaptener. Så här svarade Sami Shkiri i Mjölby AI.

Lagkaptenen Sami Shkiri, till vänster, hyllar nyförvärvet Andreas Borg.

Lagkaptenen Sami Shkiri, till vänster, hyllar nyförvärvet Andreas Borg.

Foto: Arkivbild: David Iwung

Fotboll2020-06-13 07:30

Vad har ni för målsättning med säsongen?

– Som så många andra lag: Att vinna serien. Vi kom trea förra säsongen så det vore konstigt om vi hade någon annan vision nu. Vi har fått behålla stora delar av truppen.  

Vad talar för att ni kommer att lyckas i år?

– Som jag sa tidigare så har vi fått behålla stora delar av truppen från förra säsongen och fått in några bra nyförvärv. Vi har samma tränare och kommer att spela med samma spelidé som förra säsongen vilket gör att vi kommer att vara ännu mer samspelta i år.  

Varför ska man se er spela i år?

– Vifolkavallen är väldigt trevlig och familjär. Vi kommer att bjuda på en attraktiv, offensiv fotboll. Jag vill inte avslöja mer än så. Hur vi kommer spela håller jag för mig själv.  

Vilket är ert mest intressanta nyförvärv?

– Andreas Borg från Östria Lambohov är en klassvärvning. Han har meriter från spel i ettan och är verkligen en duktig spelare, det syns. Han är positionssäker, spelar klokt och driver på de andra på ett bra sätt.  

Vad kommer bli er största utmaning? 

– Förra året hade vi långa dippar. Vi måste hålla en jämnare nivå och en högre lägstanivå. Det gäller att inte ha några dåliga perioder. Får vi till det kommer det att gå bra.  

Vem kommer att få sitt stora genombrott i år?

– Arvid Falk Lindgren besitter oerhört fina kvaliteter. Om han får ut det på rätt sätt kommer han att bli riktigt, riktigt vass. Han har snabbheten, en riktigt fin vänsterfot, en briljant teknik och en bra fysik. Allt det som en bra yttermittfältare ska ha.  

Du måste skicka en lagkamrat till Idoljuryn, vem väljer du?

– Vi har många som pendlar från Linköping till Mjölby så jag väljer killarna i ”Mjölbybil 1”. Axel Ljungquist, Gustav Tinnerholm, Jacob Samuelsson och Adin Pehilj. Det låter extra fint på torsdagar eftersom fredagen är nära. De kör många klassiker som har pumpats i radion i flera år, som till exempel. Sweet Caroline. Stämningen och energin är bra men rösterna är kanske inte de bästa.  

Vem skulle klara högskoleprovet bäst?

– Det finns inte många högskolepoäng i Mjölby AI. Men det är nog bröderna Edvin och Jonathan Hellqvist. Det kanske är ett tråkigt svar men de pluggar båda två, till mäklare och fysioterapeut.  

Vem borde definitivt inte ha körkort?

– Christian Von Koch. Han är så stissig och känns inte trygg bakom ratten. Men många skulle nog säga så om mig också, att jag inte borde ha något körkort...

Vem är den största glädjespridaren i laget?

– Mikael Sonesson drar alltid en massa torra skämt och skojar till det. Han är en fin gubbe. Det behövs sådana i varje lag. Han hittar på en massa konstiga grejer som senast till exempel ljög han om att han hade en egen podd, Hantverkspodden. Han lurade säkert halva laget.  

Du får värva en spelare i serien till ditt lag, vem väljer du?

– Den frågan är svår men jag väljer Esat Jashari i Sleipner. Han är ju bra, alltså. Man vet vad man får av honom.  

Vilken match vill du helst vinna i år?

– Jag skulle helst vilja slå Sleipner. De är favorittippade, har en fin historia. Dessutom har de huvudet högt och det är alltid skönt att slå sådana lag.  

Karta: Vifolkavallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!