"Juhlin-effekten" uteblev för ÅFF

Frågan inför matchen var om den nya tränaren Håkan Juhlin kunde ge ny energi till ÅFF. Men så blev det inte.

FOTBOLL2018-06-24 16:00

Det blev ännu en förlust, den här gången med 1–0 mot Oddevold. Tabellsexan Oddevold ställde upp på hemmaplanen framför jumbon ÅFF som precis fått in den nya tränaren Håkan Juhlin i tränarstaben. Men det var ingen "Juhlin-effekt" som syntes i starten från ÅFF:s sida då det var en minst sagt krampaktig inledning. Redan efter sex minuter kom ett mål i baken för Åtvidaberg när Oddevolds Liridon Selmani spelades fri framför Henrik "Fimpen" Gustavsson i ÅFF-målet. Mycket stillastående spel och osäkerhet visades upp på planen, men det blev ändå inga mer mål i första halvlek. Oddevold kontrade några gånger med deras snabba spelare i toppen och ÅFF hade ett par lägen med dålig kommunikation i försvaret som kunde straffat sig. Men 1–0 höll i sig in i halvtidsvilan.

Matchen fortsatte avdomnat utan någon fart och intensitet från något av lagen. Oddevold skapade flest chanser men var inte tillräckligt heta framför mål. ÅFF försökte skapa någon slags speluppbyggnad men hade inte farten med sig. En del slarv i uppspelsfasen gjorde det svårt att etablera något spel och de kom aldrig riktigt in i matchen. Det var på vänsterkanten det mesta hände med Khalid Abukar, Simon Marklund och Andreas Johansson i spetsen – men det gav ingen utdelning.  Oddevolds omställningsspel blixtrade till några gånger och gjorde att det blev ett stressat försvarsspel från Åtvidabergs sida. I mot slutet av matchen började hemmalaget slappna av och ÅFF hittade några kombinationer i anfallet. I den 89:e minuten fick ÅFF en frispark precis utanför straffområdet och chansen för en kvittering låg i luften – men den lades rakt in i klungan av spelare framför mål.

Matchen fick nästan tio minuters tilläggstid på grund av att en Oddevoldspelare blev skadad. ÅFF la in några bollar mot mål under övertiden. Men trots några klara lägen kändes det aldrig som att de var nära.