Jansson nollade ÖSK – trots glåporden

Oscar Jansson har hållit fem allsvenska nollor i IFK Norrköping. Två av dem har kommit mot förra klubben Örebro SK trots mängder av glåpord från läktaren.

Oscar Jansson har inte darrat mot sitt gamla lag - tvärtom.

Oscar Jansson har inte darrat mot sitt gamla lag - tvärtom.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2021-09-19 18:15

Precis som i bortamatchen i Örebro 2 maj fick Oscar Jansson det hett om öronen. ÖSK-fansen bjöd på hårda ord, ideliga burop och en banderoll där han bland annat kallades "Judas" och "för alltid skulle vara hatad i sin hemstad".

– Det får stå för dom. Jag kommer inte att kommentera det utåt. Jag har gått vidare. Jag är stolt över min tid i Örebro och jätteexalterad över att vara här i Norrköping. De kommer också att gå vidare, säger Oscar Jansson efter IFK-segern med 3–0.

– Men det har alltid varit så när spelare har gått från ÖSK till Norrköping, det har stuckit i ögonen. Det var likadant för Astrit (Ajdarevic) och Kalle (Holmberg) och är samma för mig. Jag får acceptera vad ÖSK-fansen tycker, men då får de också acceptera mig. Vissa av de grejerna de skriker är inte att göra det.

Är det lätt att stänga av det under matchens gång?

– Ja, det tycker jag. Under matchen har jag inte problem med det. Det var framför allt när jag kom ut till andra halvlek (vaktade kassen framför bortastå) när det blev som det blev. Men du får höra det på Tele2, Borås Arena och Ullevi också, det har jag inga problem med överhuvudtaget.

Så är det sannerligen. Precis som senast mot Örebro höll Oscar Jansson nollan. De två matcherna – tillsammans med 2–0 hemma mot AIK, 1–0 borta mot Mjällby och 3–0 hemma mot Östersund – är Kamraternas allsvenska nollor 2021.

Denna septembersöndag på Platinumcars Arena levererade Oscar Jansson ett antal högklassiga räddningar.

– Jag blev väl en bidragande orsak till att vi kunde ta tre poäng. Samtidigt handlar det inte om mig, det handlar om laget. Jag ser inte mig själv göra bra prestationer om inte laget vinner. Tre poäng är det enda som betyder något, säger Jansson som är glad över att inte behöva spela mer mot Örebro denna säsong.

– Jag hoppas att ÖSK hänger kvar. Jag har mycket hellre kvar dem i allsvenskan än Degerfors till exempel.

ÖSK hade en boll inne, men det godkändes ej. Helt rätt menar Jansson.

– Agon (Mehmeti) står ju nästan inne i mål, han står på mina tår och då är det offside, säger Oscar.

Efter matchen firade Oscar Jansson segern mot IFK-fansen. Det finns inga som helst tvivel att göra det inför de tillresta ÖSK-anhängarna som deppade på andra sidan.

– Jag måste ju kunna få glädjas när mitt lag vinner. Jag tänker inte vara illojal mot mina fans. 

Karta: Platinumcars Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!