Irländare klar för Linköping City

Möt Linköping Citys senaste nyförvärv: Shane McInerney. Den 24-årige irländaren har skrivit på för spel i division 2-klubben säsongen ut.

Foto:

FOTBOLL2016-09-07 17:37

På onsdagen gick Linköping City ut med nyheten att Shane McInerney ansluter till klubben. Mittbacken, som närmast kommer från fyra års spel på college i USA, skrev på precis innan det svenska övergångsfönstret stängde.

Citys manager, Melke Alan, ser 24-åringen som en klassvärvning. Samtidigt hymlar han inte om att skadeläget har gjort klubben desperat efter en ny mittback.

På skadelistan finns nämligen Alberis da Silva, Eric Schoendorf och Patrik Johansson. Samtliga tre mittbackar.

– Med tanke på omständigheterna är vi väldigt nöjda med hur det blev. Vi kände att vi behövde täcka upp på den positionen eftersom vi har en tuff höstsäsong och eventuellt ett kval, om vi kommer tvåa i serien, därefter, säger Melke Alan.

"En ledartyp på planen"

193 centimeter långe McInerney beskriver sig själv som en fysiskt stark mittback som är bra med båda fötterna och företagsam i luftrummet.

– Jag ser mig själv som en ledartyp på planen, säger irländaren.

– Min ambition är att i framtiden få spela på den högsta nivån. Nu kommer jag in i ett bra läge för att gå upp till nästa division med laget.

Men det kunde ha blivit en annan klubbadress för McInerney till hösten.

Under sommaren har han provspelat för en rad olika klubbar i Europa. Bland annat var han nära en övergång till Cork City, i den irländska högstaligan, där det senare sprack då övergångsfönstret hann stänga.

Även Chester City, i den engelska femtedivisionen, var intresserad av honom.

– Jag är glad över att få vara här. Jag vet inte mycket om staden men har fått en god känsla efter att ha träffat laget och pratat med coachen, säger Shane McInerney.

Ännu inte klar för spel

Tanken är att nyförvärvet ska vara tillgänglig för Linköping Citys match mot Eskilstuna City på lördag. Det är dock ännu osäkert om han kan spela då, eftersom det svenska och amerikanska fotbollsförbundet måste godkänna affären först.

– Det kan ta en vecka eller så kan det ta två veckor. Men vi känner inte att vi har bråttom nu när han är här, säger Melke Alan.

Sex omgångar återstår av säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om