IFK-managerns hyllning – till mogne backen

Filip Dagerstål, 22, spelar med en annan pondus. ”Väldigt kul att följa hans utveckling”, säger Jens Gustafsson.

Foto: MAXIM THORÉ

FOTBOLL2019-05-19 20:18

Tre synnerligen viktiga poäng mot Örebro men det kostade en ”muskelskada” på Gudmundur Thórarinsson som får se sitt lag från läktaren på måndagskvällen mot krislaget Sundsvall.

– ”Gudi” hinner inte repa sig, säger Jens Gustafsson om islänningen som petats in i en nygammal central mittfältsposition på slutet och haft en stor del i IFK:s spelmässigt positiva injektion.

Vem ersätter?

– Det har jag inte bestämt.

Är det ett givet val?

– Nej, det är inte givet. Det är så många som visat framfötterna och vi saknar inte alternativ. Vi har en så pass god sammansatt trupp att vi inte behöver spela med spelare som inte är 100. Det är därför vi har den här truppen när det är tätt med matcher, menar Jens Gustafsson.

Som gillar vad han sett i sitt lag mot IFK Göteborg och Örebro.

Justeringarna med Lars Krogh Gerson på en kant, Thórarinsson ett steg in i banan och Rasmus Lauritsen i backlinjen har inneburit ett lyft.

– Vi som lag har sett bättre ut. Det är inte enbart på grund av de där ändringarna, det är andra aspekter som också fallit på plats men jag tycker vi uppträder på ett sätt som vi vill fortsätta med.

Individuellt hyllar IFK-managern Filip Dagerståls spel under våren.

”Peking-produkten” har startat samtliga nio matcher och uppträder övertygande.

Med och utan boll.

– Vi har väntat på det här. Filip har gått framåt enormt, är initiativrik och modig med bollen. Han är modig i sitt försvarsspel och är mer vältränad. Han är mognare i sitt spel än tidigare. Det är som allt fallit på plats. Väldigt kul att följa hans utveckling.

Något du väntat på?

– Det har vi absolut. Sen tar det lite olika tid för olika spelare men det är kul att det är just Filip som är fostrad i vår förening.

Sundsvall är inne i en tung period.

Efter 3–1-vinsten hemma mot Malmö 6 april har laget åkt på fem förluster och ett kryss på de sex senaste matcherna.

Dessutom har mittfältaren Oliver Berg drabbats av en knäskada och blir borta sex till åtta veckor.

Gustafsson vill inte avslöja vilket speciellt drag han har för en lyckad kväll när just Sundsvall står på andra sidan planhalvan.

– Vi ser givetvis vem vi möter och har koll men vi är upptagna med vår egen prestation. Att komma upp i den nivå vi vill, sedan tänker vi inte på om motståndarna har en förlustrad eller inte. Men vi möter ett Sundsvall som har andra förväntningar på sig den här säsongen, konstaterar Jens Gustafsson.

Ian Smith är åter tillbaka i full träning och ett alternativ.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!